NAPKOLLEKTOR ALKATRÉSZEIT LOPTÁK EL

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat egy 19 és egy 23 éves szolnoki férfival szemben, akik ellopták abból az önkormányzati bérlakásból a napkollektorok alkatrészeit, amelyben maguk is laktak.

A vádirat szerint a két férfi a 2022. október 19-ét megelőző két hónapban Szolnokon, azoknak az önkormányzati bérlakásoknak a tetejéről, ahol maguk is laktak, az oda felszerelt, melegvíz előállítására szolgáló napkollektorok rézcsöveit levágták, letörték, valamint az egyik napkollektor lemez részét lefeszítették, és abból a szigetelést kiszedték, és azt, valamint az összesen mintegy 15 méter hosszúságú rézcsövet elvitték.

A férfiak cselekménye következtében a napkollektorokból elfolyt a közvetítő folyadék, így azok teljes mértékben használhatatlanná váltak.
Az ügyészséga büntetlen, 23 éves férfi esetében pénzbüntetés, míg a 19 éves, már többszörösen büntetett fiatal férfival szemben börtönben letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabására, és közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt a vádiratában.
Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek