ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

A bűncselekményről a közelben kihelyezett biztonsági kamera felvételt is készített. A beazonosított püspökladányi elkövető ellen az ügyészség most emelt vádat.

A Karcagi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azzal az 50 éves püspökladányi férfival szemben, aki Karcagon kora délután a nyílt utcán rabolt ki egy rokkant férfit. A vád szerint – a korábban rablás miatt már 2 alkalommal elítélt - ittas állapotban lévő férfi Karcagon, 2023. október 22-én a kora délutáni órákban észrevette a járdán rokkantkocsijával közlekedő – a jobb végtagjaira lebénult – 65 éves sértettet és az idős férfi után futott.

 Dr. Lánczi Rajmund, Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.
-Amikor a támadó a rokkantkocsi mellé ért, megragadta az idős férfinak a vállán keresztbe fektetett táskáját, és azt húzni kezdte. A sértett, a bal kezével próbálta tartani a táskáját, azonban a vádlott azt addig rángatta, míg a sértett a rokkant kocsijával együtt felborult. Az elkövető ezt követően a földön fekvő sértett kezéből kirángatva végül elvette a táskát, és azzal, valamint az abban lévő pénztárcával, 6000 forint készpénzzel, személyes okmányokkal és bankkártyával együtt a helyszínt elhagyta.

Narráció: A helyieket is megbotránkoztatta az eset. Riporterünknek elmondták, hogy felháborító, hogy megtámadnak egy embert és ráadásul pont egy olyan személyt, aki védekezni se tud, mert beteg.

Kanalas Gusztáv
-Hát az nagyon csúnya dolog az biztos, pláne, hogy egy elesett embert támadott meg. Mert elméletileg, rokkantkocsiban azért is van, mert beteg, meg nem bír úgy közlekedni, és hát egy olyan embert megverni, hát az förtelmes, nagyon förtelmes.

Egy másik megkérdezett lakos riporterünknek elmondta, hogy ugyan nem hallott az esetről, de őt is mélységesen felháborítják a történtek.

Kocsisné Juhász Ildikó
-Nem tudok rá mit mondani. Nagyon szomorú eset. Nagyon sajnálatos, hogy a mai világban ilyen megtörténik. Ugyan tisztában nem vagyok, hogy milyen büntetés szabható ki, de én biztos súlyos büntetést adnék neki, mert ugye ő szegény egy ilyen kocsival nem tud védekezni és a támadónak úgy gondolom, hogy nagyon könnyű dolga volt vele.


Ez a másik férfi is felháborodását fejezte ki.


Kovács Ödön
-Egy rokkant embert nem bántani kell, hanem segíteni. Mindenkinek arra kell törekedni, hogy segítsük ezeket az elesett embereket. Nem hallottam róla, de nagyon elítélem.

A járási ügyészség vádiratában a többszörösen büntetett, különös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Karcagi Járásbíróság fog döntést hozni.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek