PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

A majdnem halálos sebet egy pálinkásüveggel okozták neki, amivel olyan erős ütést kapott a fejére, hogy életét az orvosi kezelés mentette meg. A bűncselekményt elkövető férfi ellen azóta vádat emeltek, akinek több is van a rovásán.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség 2023. július 14-én életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 20 éves, büntetlen előéletű fiatalemberrel szemben, aki a vádirat szerint 2021. július 3-án este tízóra körül Mezőtúron, a Peres-holtágnál lévő egyik telken tartott születésnapi összejövetelen konfliktusba keveredett egy másik férfival. Az ügyben kitűzött előkészítő ülésen a vádirat ismertetésére és a vádlott kihallgatására került sor.

Ugyanezen a napon 22 óra körüli időben M. Marcell vádlott és T. M. Lajos sértett, ismételten összeszólalkozott, a sértett felállt az asztaltól, és távozni akart a rendezvény helyszínéről, azonban M. Marcell vádlott az asztalról felvett egy üres pálinkás üveget, és azzal egy alkalommal nagy erővel homlokon ütötte T. M- Lajos sértettet, aki ennek következtében a földre esett és vérző sérülése keletkezett. Miután T. M. Lajos sértett a földről felállt, a szóbeli vita még folytatódott, azonban végül a sértett és a barátnője távoztak a rendezvényről. A bántalmazás következtében T. M. Lajos sértett a hajas fejbőr bal oldali területében repesztett jellegű sérülést, továbbá az agy állományában jobb oldali halántéklebenyben agyzúzódást szenvedett el. A nyolc napon túl gyógyuló agyzúzódás következtében a sértett közvetlen, életveszélyes állapotban volt. Az életét az orvosi kezelés mentette meg.

A vádlott egy hónappal később, 2021. augusztus 15-én éjjel fél négykor pedig az egyik mezőtúri szórakozó helyen ismét konfliktusba keveredett, ahol arcon ütött egy másik férfit.

A tánctéren konfliktusba került E. R. Tiborral, ezért a biztonsági személyzet mindkettejüket kivezette a szórakozóhelyről. M. Marcell vádlott a szórakozóhely előtt az utcán folytatta a veszekedést E. R. Tiborral, melynek során a vádlott egy alkalommal jobb kézzel ököllel megütötte E. R. Tibor sértett arca bal oldalát, aki ennek következtében rövid időre eszméletét vesztette és a földre esett. M. Marcell vádlott ezután a helyszínről elszaladt. A bántalmazás és a földre esés következtében E. R. Tibor sértett a jobb kézfej bőrének zúzódását, a baloldali alsó és felső szemhéj bevérzését, valamint baloldali arccsont darabos törését szenvedte el, melyek közül a kézfej és a szemhéjsérülés nyolc napon belül gyógyuló, míg az arccsonttörés nyolc napon túl gyógyuló sérülés volt, melyek tényleges gyógyulása három hónapra tehető.

Az előkészítő ülésen a vádlott mivel nem kívánt vallomást tenni és nem ismerte el bűnösségét sem, az ügyben Június 3-án tanúk kihallgatására ás tanúvallomások felolvasására kerülhet sor.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek