Karácsonyi ünnepség a Zöldfa utcai idősek otthonában

Ünnepi fényekből, az ünnep melegéből kijut azoknak is, akik a karcagi szociális ellátórendszerben élnek.

A Zöldfa utcai idősek otthonában is készülnek az ünnepre. Idén is- ahogy az
már megszokott- az otthon lakói és munkatársai külső segítséget is kértek, emelendő az ünnep fényét.

Karácsonyi muzsika szól a Zöldfa utcai idősek otthonában. Az intézmény kiváló kapcsolatot ápol a karcagi oktatási intézményekkel, így idén az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és tanítványai adtak karácsonyi mini- hangversenyt az intézményben.

GYÖRFINÉ VARGA KRISZTINA, vezető ápoló:

"Amikor elérkezik a karácsonyi ünnepkör, ilyenkor mind a két intézményünkben elkezdődik a karácsonyi készülődés, ünnepi hangolódás, ilyenkor felkerül a falakra a lakók által készített díszek, képek, rajzok. Minden épületünkben, mindkét telephelyünkre kitesszük a szintekre a karácsonyfát, felállítjuk, bekapcsoljuk
az ünnepi fényeket. És karácsonyi zenét hallgatunk, karácsonyi énekeket éneklünk ilyenkor. Ennek az ünnepkörnek része a Mikulásnak is az érkezése, tehát vannak nekünk olyan kedves kis szokásaink, amik lényegében a karácsonyi készülődéskor nélkülözhetetlenek, ezek fokozzák egyben az ünnepi várakozást is, az izgalmat, a várakozás izgalmát."

December hatodikán a Mikulás az intézmény valamennyi lakóját meglátogatta. Azokat is, akik egészségi állapotuk miatt már nem tudják szobájukat elhagyni.

Lényegében szeretnénk megőrizni az ünnepnek azt a szeretetét,
meghittségét és ezért dolgozunk a mindennapokban, hiszen az ápolás mellett, az ellátás mellett nagyon fontos, hogy a hozzátartozóknak a hiányát is tudjuk pótolni ezekben az időszakokban. Hiszen van olyan lakónk, akihez nem tudnak eljutni a hozzátartozók, így a család hiányát is próbáljuk tompítani ezekben az időszakokban.
A karácsonyi ünnepek alatt ünnepi menüt kapnak az otthon lakói. Mint szinte minden családban, itt is a halászlé, a töltött káposzta, a húsleves áll a népszerűségi lista élén.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek