Kiskorúakat rabolt ki este, másnap hajnalban már őrizetbe vették majd le is tartóztatták

Tiszafüredi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta annak a vármegyei kisközségben lakó 19 éves férfinak a letartóztatását, aki 2 kiskorútól – őket veréssel fenyegetve – csikart ki készpénzt.

Az ügyészség indítványa szerint a férfi 2024. május 4. napján az esti órákban lakóhelyén az utcán sétálva leszólított két kiskorú fiút és öngyújtót valamint 50 forintot kért tőlük. A férfi az elsődleges kérés után már egyre emelkedő hangon szólította fel a sértetteket, hogy a náluk lévő összes pénzt adják át részére. Mivel a fiúk nem voltak hajlandók átadni pénzüket, a fiatalember közölte velük, hogy nagyon megveri őket, ha követelését nem teljesítik, mely fenyegetés hatására egyikük 400 forintot míg másikuk 1.500 forintot adott át a gyanúsítottnak, aki ezt követően távozott a helyszínről. A sértettek bejelentését követően a rendőrség a gyanúsítottat másnap hajnalban elfogta és őrizetbe vette.

 

A járási ügyészség azért indítványozta a több büntetőeljárás hatálya alatt álló férfi letartóztatását, mert a kiszabható büntetés nagyságára figyelemmel fennáll szökésének, elrejtőzésének veszélye. Ezen túlmenően megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén – a vele egy kisközségben élő tanúk befolyásolásával - a bizonyítást veszélyeztetné, valamint – figyelemmel arra, hogy a gyanúsított munkanélküli - az is, hogy további vagyon elleni cselekményeket követne el.

 

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását elrendelte. A gyanúsított a döntés ellen fellebbezett.

 

Forrás: infokarcag.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek