IDŐSKÖSZÖNTÉS A VARRÓ UTCAI IDŐSEK OTTHONÁBAN

Tisztelet az időseknek! A Varró úti idősotthonban is megemlékeztek az Idősek Világnapjáról. Az otthon lakóit óvodások is köszöntötték.

A Varró úti idősotthon lakóiról sem feledkezett meg Karcag városa október elseje, az Idősek Világnapja alkalmából.

Az idősödés az emberi élet velejárója. Ám egyáltalán nem mindegy, hogy ki hogyan éli meg élete utolsó éveit, évtizedeit.

GYÖRFINÉ VARGA KRISZTINA, intézményvezető- helyettes:
- Kimutatott tény, hogy a mozgás és a zene jó hatással van a demenciával élő embereknek a mentális állapotára, valamint hozzájárul az aktív időskornak a fenntartásához is. Ennek jegyében született meg mind a két telephelyünkön az Idősek Világnapjára szervezett programunk is, hiszen a tegnapi nap folyamán a Zöldfa úti telephelyünkön mozgásterapeuta által betanított táncterápiát, örömtáncot mutattunk be az idős ellátottakkal együtt és bemutattuk, hogy nem csak a húszéveseké a világ.

De nem csak a mozgás, a zene, hanem a közösségben töltött idő, a beszélgetés, az olvasás, vagy éppen a rejtvényfejtés is segíti a szellemet karban tartani. Sőt, akár az éneklés is.

Karcag városa két telephelyen nyújt idősotthoni ellátást. Itt napi ötszöri étkezést biztosítanak, valamint heti egyszeri alkalommal háziorvosi rendelést is. A két telephelyen összesen százhetvenegy férőhellyel működik a szolgáltatás.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.