A SZÉPKORÚAKNAK KEDVESKEDTEK

Az Idősek világnapja alkalmából Karcag Város Önkormányzata, továbbá a Déryné Művelődési Központ, valamint az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület Karcagi Szervezete „Várjatok még őszirózsák” címmel szervezett programot,

mellyel a szépkorúaknak kedveskedtek. Az eseményen közreműködtek a Déryné Művelődési Központ néptánccsoportja, Farkas Rozika és Kolostyák Gyula nótaénekesek, valamint a HAKME cigányzenekara.

A Karcagi Városi Önkormányzat, a Déryné Művelődési Központ és Városi Könyvtár és az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület Karcagi szervezete Idősek Napja alkalmából Várjatok még Őszirózsák című rendezvénnyel kedveskedett az idősebb korosztálynak. Az eseményre szép számmal érkeztek szépkorúak, akiket elsőként Szepesi Tibor városunk polgármestere köszöntött. Elmondta, hogy az idősek napja nem lehet soha, csak egynapos ünnep. Az év minden napján ugyanilyen figyelem és szeretet kell, hogy körbevegye a szépkorúakat.

Szepesi Tibor polgármester
- Ne szégyelljék a ráncaikat, hiszen a ránc az a hely, ahol a mosoly lakozik. A mosolygós arcú idősektől pedig a mi napjaink is szebbek lesznek. Köszönettel tartozunk tehát önöknek azért, hogy verítékükkel, könnyeikkel, szorgalmas munkáikkal, áldozattal a nehéz időkben megteremtették és biztosították nekünk fiatalabbaknak, gyermekeiknek, unokáiknak, hogy tanulhassanak, dolgozhassunk, gyarapodhassunk és az önök nyomdokába léphessünk. Köszönjük, hogy küzdöttek értünk, hogy vállalták mindazt, amit a sors az önök korosztályára mért. Az idősport egy nagyon fontos életszakasz. Ajándék annak, aki meg tudja élni lényegét. Ez a lényeg pedig, hogy az kerül előtérbe, ami számít és ami igazán értékes, nem pedig a látszat, a szeretni tudás, a türelem, a megértés művészete. Amikor eljött az idő, ezt a stafétabotot, amelyet önök a szüleiktől kaptak, a mi kezünkbe adták. De a bölcsesség az önök szívében van. Ha tehetik, mondják el unokáiknak, dédunokáiknak, tanítsák, neveljék őket, mert ezek a jó tanácsok érnek majd hasznos tettekké. Kívánom, hogy valamennyien járuljunk hozzá a nemzedékek közötti, illetve a családon belüli emberi harmónia, odafigyelés, közös gondolkodás és összetartozás megteremtéséhez, mely idős embertársaink szívét melegséggel, békességgel tölti el.

Murvainé Láng Róza az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület karcagi szervezetének elnöke is köszöntötte városunk szépkorúit idősek napja alkalmából.

Murvainé Láng Róza az Országos Nyugdíjaspolgári Egyesület karcagi szervezetének elnöke:
- Száguldva vágtat, rohan az idő. Sorra váltják egymást föl a hetek. Minden nyár gyorsabb, mint az előző. Az időnek nem mondhatsz állj meget. Az idősek napja az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól. Tiszteletük magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak kifejezését, hogy társadalmunknak ők is hasznos tagjai és mindannyiunknak nagy szükségünk van rájuk! Szükségünk van mindarra a sok élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csakis ők rendelkeznek, türelemre, elfogadásra, ahogy tanítanak, nevelnek bennünket.

A rendezvényen vidám zenés és táncos műsorban fellépett a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár Árendás néptánccsoportja szilágysági táncokkal, valamint Kolostyák Gyula és Farkas Rozika nótaénekesek a HAKME cigányzenekar kíséretében. A program zárásaként babgulyással kedveskedtek a szervezők a résztvevőknek.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek