ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Megtartotta utolsó ülését a 2019-2024-es önkormányzati ciklus képviselő-testülete.

A napirendi pontok megtárgyalása előtt köszöntötték Daróczi Erzsébetet, az Új Néplap és a szoljon.hu karcagi tudósítóját, aki szeptember 19-én Budapesten a 32. Magyar Kézművesség Napja alkalmából a Kézműipar szolgálatáért sajtódíjat vett át, valamint Kele János r. alezredest, a Karcagi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának osztályvezetőjét, aki szeptember 16-án Szolnokon a Területi Prima Díjátadó Gálán az Év Rendőre elismerésben részesült.
Dr. Rádi Norbert r. dandártábornok, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr- főkapitányság vezetője dr. Karsai Lajos r. alezredest bízta meg szeptember 1-től a Jász- Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közrendvédelmi Osztályának osztályvezetői feladataival, a Karcagi Rendőrkapitányság kapitányságvezetői feladataira pedig dr. Bencsik Béla r. alezredest nevezte ki. A kapitányság távozó és újonnan érkező vezetőit a képviselő-testület és a város nevében Szepesi Tibor polgármester köszöntötte.
Elfogadásra került az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről szóló rendelet módosítása, valamint az első félévi végrehajtásáról szóló beszámoló, melyből megállapítható, hogy a kiadás megfelelő ütemben, a fedezet folyamatos biztosításával valósult meg, megőrizve a költségvetési egyensúlyt.
Egyhangúlag jóváhagyta a testület a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás intézményeinek 2023. évben végzett tevékenységeit ismertető tájékoztatót.
Döntés született a Karcagi Polgármesteri Hivatalnál történő igazgatási szünet elrendeléséről a 2024. december 30. és 2025. január 1. közötti időtartamra.
Módosításra került a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár alapító okirata. Mivel az intézmény sport célú tevékenységet nem folytat, csupán az ingatlan üzemeltetését végzi, valamint a Tourinform Iroda is megszűnt, így a nevéből és az alaptevékenységek közül is kikerül a sport, illetve a turizmus. Az intézménynév pontosítása
jogszabályi megfelelőség miatt is szükségessé vált, mely 2024. október 1-től Déryné Művelődési Központ és Városi Könyvtár.

Október 1-től a Karcagi Hírmondó önkormányzati hetilap szerkesztésével, kiadásával és terjesztésével járó tevékenység is kikerül a Déryné feladatköréből és visszakerül a Györffy István Nagykun Múzeumhoz. Az új telephelyek felvétele és a feladatkörökben bekövetkezett változás miatt szükségessé vált a múzeum alapító okiratának módosítása.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete már az ösztöndíj első meghirdetésétől kezdődően csatlakozott és 2025-ben is támogatni kívánja saját költségvetésből a pályázókat.
A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat beruházásában megvalósult „Iparterület létesítése Karcagon” című projekt lezárásához és elszámolásához szükségessé vált egy használatot biztosító szerződés megkötése, melyet egyhangúlag jóváhagyott a testület.
Módosításra került a Karcagi ,,Erőforrás” Kft.-vel kötött üzemeltetési szerződés, valamint Karcag város víziközműveinek 2025-2039. évekre vonatkozó Gördülő Fejlesztési Terve is.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek