VÁDAT EMELTEK A KEGYETLEN CEGLÉDI FÉRFI ELLEN

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki egy karddal sebzett halálra egy kóbor kutyát tavaly Cegléden. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

A vádirat szerint a férfi ellen más bűncselekmény miatt is folyt eljárás, mert korábban akadályozta egy személygépkocsira elrendelt végrehajtási eljárás lefolytatását. A fenti esetet követően, 2023 júniusában több eb megtámadta a vádlott rokonainak ceglédi közterületen kikötött és őrizetlenül hagyott pónilovait.

A férfi elhatározta, hogy felkutatja a támadó kutyákat, hogy elpusztítsa azokat, valamint a gazdáikat elszámoltassa. Ezzel a céllal autózott a pónikat érő támadás helyszíne körül, amikor észrevett egy közepes termetű kóbor kutyát, amelyről azt feltételezte, hogy köze lehetett a támadáshoz. Ekkor megállt, kiszállt az autóból, majd magához vett egy szamurájkardra hasonlító vágóeszközt. Miután kiszállt, leguggolt, magához csalogatta az egyébként barátságosan viselkedő kutyát, amely csaholva, a farkát csóválva közelített hozzá – olvasható a Pest Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vádlott – kihasználva, hogy az elé érő kutya barátkozási szándékát kifejezve a hátára feküdt – a kezében lévő karddal nagy erővel az állat torkára vágott. Ezután visszaült a gépkocsiba, majd elhajtott.

Az eb nyakán a támadás következtében kb. 15 centiméter hosszú, 4-5 centiméter mély, a centrális vénát is átmetsző vágott seb keletkezett. Bár a kutyának sikerült talpra állnia és még pár percig vérző torokkal, hörögve mozognia, az elszenvedett sérülése miatt hosszas szenvedés után elpusztult.

Az ügyben a Ceglédi Járási Ügyészség a férfi ellen bírósági végrehajtás akadályozása, illetve állatkínzás vétsége miatt emelt vádat.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek