HALÁLOS KÖZÚTI BALESETET OKOZOTT

A Szolnoki Járási Ügyészség halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat egy jászberényi férfi ellen.

A Szolnoki Járási Ügyészség vádirata szerint egy 25 éves jászberényi férfit a Szolnoki Járásbíróság még 2023. május 19-én, jogerősen 12 hónapra eltiltotta a járművezetéstől, engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt.

A jogosítvánnyal sosem rendelkező, cselekményei elkövetésekor büntetőeljárás hatálya alatt álló férfit jelen tetteit megelőző egy teljes évben összesen hét alkalommal vonták felelősségre közlekedési szabálysértés elkövetése miatt.

A férfit azonban az eltiltás sohasem tartotta vissza attól, hogy a volán mögé üljön. Így történt ez 2023. július 29-én Jászberényben, majd 2023. augusztus 16-án is Szolnokon, ahol ráadásul igazoltatták is őt a rendőrök járművezetés közben.
Végzete azonban utolérte, ám még nála is szerencsétlenebbül járt egy ismerőse.

A fiatal férfi 2023. augusztus 23-án reggel, Jászjákóhalma külterületén, a 31. számú úton közlekedett hölgyutasával. A fiatalember a vezetés közben új pszichoaktív anyag, „kristály” hatása alatt állt, ami miatt alkalmatlan volt a biztonságos járművezetésre.

A férfi mintegy 130-135 km/órás sebességgel hajtott be egy balra ívelő útkanyarulatba, majd a kanyarodás során áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba. Ekkor autóját hirtelen jobbra kormányozta, amitől a jármű elvesztette stabilitását, és a jobb oldali útárokba sodródott, ahol az autó 115-120 km/órás sebességgel fákkalés egy jelzőtáblával ütközött.

A biztonsági övet nem használó utast a mentősök újraélesztették,azonban kórházba szállítását követően a hölgy a balesetből kifolyólag elszenvedett sérülései következtében elhunyt.

 

Forrás: infokarcag.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek