EGYRE TÖBBSZÖR FORDUL ELŐ SARAS ESŐ

Az éltető esőre nagy szükség van, azonban néha porszem kerül a gépezetbe. Vagyis az esőbe.

Mostanság egyre többször tapasztalhattuk a saras eső jelenséget. Megkérdeztük az emberek véleményét erről a jelenségről. Annyit elárulhatok, hogy a legtöbben rendkívül bosszantónak találják.

Az elmúlt napokban ismét szaharai por érte el Európát. Az Észak-Afrika felől induló intenzív porkifúvásos epizódok során több ezer, vagy akár több tízezer kilométeres távolságba is eljut ez a finomszemcsés poranyag, ami csapadékkal keveredve saras esőt is okozhat. A jelenség miatt az autókat is több centiméter vastag porréteg lepi be, és emiatt a gépjárműveket is gyakrabban kell mosni.

Kovács János
-Éppen ezért mostam le az autómat, mert megjött ez a szaharai por. Olyan pici mennyiségű csapadékkal jött és mégis annyira sáros lett az autó. Gyakorlatilag gusztustalan lett tőle az autó.
Narráció: Egy másik férfi is arról panaszkodott, hogy mennyire beborítja az autóját a saras eső.


Danku József
-Én az autómon is látom, hogy mikor az eső ráesett tiszta foltos, poros lett az autóm. Kell a csapadék mert a termőföld egy része száraz még kifújta a szél, bár a magoknak kedvező a talaj a mélységbe még van valamennyi csapadék.

A szaharai por mellett a térségben várható csapadékos időjárás is bosszantja az embereket. Az utca emberét kérdezve megbizonyosodtunk arról, hogy mindenki várja már a jó időt.

Kovács János
-A mezőgazdászok biztos örülnek az esőnek, az nagyon kell, meg kívánjuk a jó időt, ha nyár van legyen nyár, ha tavasz van legyen tavasz, ha tél akkor tél, mondjuk az most kimaradt, de úgy látszik, hogy ilyen mediterrán ország leszünk.

Senki sem örül a saras esőnek, hiszen miatta sűrűbben le kell mosatni az autókat. Talán csak az autómosók tulajdonosai a megnövekedett forgalmuk miatt.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek