Ítélet született a csépai emberölés ügyében

A Szolnoki Törvényszék nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt 15 év fegyházra ítélte

és 10 évre eltiltotta a közügyektől azt a 39 éves, büntetlen előéletű férfit, aki 42 éves, büntetett előéletű társával 2008. november 20-án éjjel Csépán betört egy idős asszony házába, ahol áldozatukat több ízben bántalmazták, elvették ékszereit, majd megölték.

Az ügyben sokáig nem volt gyanúsított, végül 2020-ban a helyszínen, a sértett ruházatán talált DNS-minta alapján történt előrelépés a nyomozásban, majd a cselekmény elkövetését követően csaknem 14 évvel, 2022. július 22-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.

A Szolnoki Törvényszék 2022. november 8-án előkészítő ülést tartott, melyen az ügy 42 éves, büntetett előéletű vádlottja a váddal egyezően beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, mely nyilatkozatát a bíróság elfogadta, és a vonatkozásában ítéletet hozott. Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt 14 év 6 hónap fegyházra ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyektől. Az ítélet 2022. november 15-én jogerőre emelkedett.

Az ügy másik, 39 éves, büntetlen előéletű vádlottja azonban tagadta bűnösségét, ezért a vonatkozásában a bíróság összesen 9 tárgyalást tartott, melyen részletes bizonyítási eljárást folytatott le, majd az utolsón, 2024. március 12-én ítéletet hozott. A férfit – társához hasonlóan – nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, társtettesként elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért 15 év fegyházra ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyektől.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség tudomásul vette a döntést, a vádlott és védője azonban felmentésért fellebbezett, elsődlegesen arra hivatkozással, hogy a bűncselekményt nem a vádlott követte el, másodsorban bizonyítottság hiányára alapítva, így az ő vonatkozásában az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek