LÁNCFŰRÉSSZEL TÁMADT AZ ANYJÁRA TISZADERZSEN

Letartóztatásban a saját anyját láncfűrésszel kirabló férfi. A Tiszafüredi Járási Ügyészség rablás büntette miatt indítványozta egy 32 éves férfi letartóztatását. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

Az ügyészség indítványa szerint a férfi édesanyja lakóházának udvarán ittas állapotban szóváltásba keveredett édesanyjával amiatt, hogy a férfi kevesellte azt a 2.000 forintnyi összeget, amit a sértett favágásért akart adni neki.
A szóváltás során a férfi trágár kifejezéseket használva szidalmazta édesanyját, és ezzel egyidejűleg a munkájáért járó összeg felemelését követelte, azonban a sértett ezt megtagadta.

A férfi ezután a nagyobb összegű készpénz megszerzése érdekében a kezében lévő, működésben lévő motoros láncfűrésszel a vele szemben álló sértett keze felé suhintott egy lentről felfelé irányuló mozdulattal, és a motorfűrész mozgásban lévő láncával megvágta a sértett jobb kezét. A hölgy ezután a zsebéből kivette és a földre dobta a nála lévő 2 darab 1.000 forintos bankjegyet, amelyeket a férfi felvett, majd a helyszínt elhagyta.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.
A járási ügyészség azért indítványozta férfi letartóztatását, mert a kiszabható büntetés nagyságára figyelemmel fennáll szökésének, elrejtőzésének veszélye, továbbá – tekintettel arra, hogy a sértett az elkövető édesanyja, és lakóhelyük is azonos – feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén a férfi a sértettet befolyásolná, ezzel a bizonyítás sikerét veszélyeztetné.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását elrendelte, a döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek