SAV MARTA SZÉT AZ ARCÁT A SZOLNOKI GYÁRBAN

A sajnálatos baleset márciusban történt Szolnokon.

A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

Egy lesötétített szobában éli mindennapjait, még jó ideig munkaképtelen lesz, és a barátnője is elhagyta azt a 28 éves fiatalembert, aki még márciusban szenvedett súlyos égési sérüléseket munka közben egy szolnoki gyárban. Elmondása szerint a vállalat azóta egyszer sem kereste, és eddig semmilyen kártérítést nem fizetett a szerencsétlenül járt Bartók Viktornak.

– Március 22-én, este 22 órára mentem dolgozni, éjszakás műszakban. Az aznapi feladatom 65,5 százalékos óleum gyártása volt, mely tömény kénsavból és cseppfolyósított kén-trioxidból áll. Ezt a savat gyártottam, a gyártás végén pedig minőségellenőrzés céljából készültem a mintavételre. Ezt úgy kell elképzelni, mint a fürdőszobában egy mosdót és egy csapot. Megnyitottam, de a sav nem lefele csorgott, hanem az lefolyócsőből nyílegyenesen nagyon nagy erővel visszarobbant rám – idézte fel a Bige Holding szolnoki savgyárában történt szörnyű éjszakát Bartók Viktor, aki folyamatirányítóként végezte feladatait addig a borzalmas pillanatig.

Mint elmondta, bár rajta volt minden kötelező védőfelszerelés, például az arcán egy lehajtható védőplexi is, de ezek sem mentették meg a szörnyű sérülésektől, akkora erővel zúdult rá a sav.

– Súlyos másod-és harmadfokú égési sérüléseket szenvedtem az arcomon, a bal alkaromon, combomon, és lábszáramon, könnyebben sérült a szaruhártyám is, a felszabaduló gázoktól a tüdőm is megégett. A plexi mentett meg attól, hogy nem vakultam meg, és nem égett csontig az arcom – sorolta borzalmas sérüléseit Viktor, akit először a szolnoki Hetényi Géza Kórházba szállítottak, majd rohammentővel vitték át a budapesti Honvédkórház sürgősségi osztályára, végül az égési osztályra került. Kétszer műtötték, bőrátültetéseket végeztek rajta. A kórházban három hétig lábadozott, ám gyógyulása közel sem ért véget, sőt...

Az egykor szorgalmasan dolgozó, és életvidám basszusgitáros most egy lesötétített szobában tölti napjait, mindenben a családja segítségére szorul.

– A balesetben sérült részeket a kórházban kapott utasítás szerint minimum egy éven keresztül semmilyen formában nem érheti sem szűrt, sem visszavert napfény. Ez teljesen korlátozza a cselekvőképességemet. Az arcomon az égett részek már hegesednek, ezen nyílt sérülések is vannak még. Ha ezek meggyógyulnak, akkor lehet elkezdeni a műtétsorozatot – mondta a gyógyulási folyamatról. Hozzátette, bár az arcfunkciók visszaállítását célzó műtéteket az állam állná, a szépészeti beavatkozásokat biztosan saját zsebből kellene fizetnie. Viszont biztosra szeretne menni, ezért az arcát csak magánorvossal műttetné meg. Erre azonban nincs pénze, kártérítést pedig nem kapott...

A balesettel kapcsolatban megkerestük a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányságot. Kérdésünkre Mári Ilona sajtószóvivő arról tájékoztatott, hogy a nyomozás még zajlik az ügyben.

– Az egyik szolnoki gyárban 2023. március 23-án az egyik munkavállaló mintavételezés közben bekövetkezett robbanás során savtól származó égési sérüléseket szenvedett. A Szolnoki Rendőrkapitányságon ismeretlen ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűntette miatt van folyamatban eljárás – fogalmazott a szóvivő.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek