MEGEMLÉKEZÉS GYÖRFFY ISTVÁN HALÁLÁNAK ÉVFORDULÓJÁRÓL

A Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda a névadó, Györffy István halálának 85. évfordulójáról,

valamint az intézmény József Attila utcai épülete átadásának 40. évfordulójára ünnepséggel eOktóber harmadikán volt Györffy István halálának nyolcvanötödik évfordulója, erre koszorúzással emlékezett a néprajzkutató- egyetemi tanár- akadémikus nevét viselő iskola diáksága, illetve pedagógus- kara. Október nyolcadikán pedig annak volt negyvenedik éve, hogy az iskola épülete felvette a Györffy- nevet. Amely iskola idén tizedik tanévét kezdte.

KOVÁCS MIKLÓSNÉ, igazgató
- Ezt a jubileumi évünket a Györffy 10 rendezvénysorozat keretében szeretnénk emlékezetessé tenni a tanulóink és a kollégáink életében. Tíz kiemelt programunk lesz, illetve nagyon gazdag a rendezvénynaptárunk, hiszen sok programot állítottak össze a munkaközösségek, a diákönkormányzat és az óvodásaink is. A Györffy 10 kiemelt rendezvényei közé tartozik egy teremtésvédelmi keresztút, amelyet a teremtett világunkért járunk a templomban, illetve jó idő esetén a kálvária dombon. Aztán lesznek megemlékező ünnepségeink, illetve nagy lépés az iskola történetében, hogy a tizedik évfordulóra- hiszen tizedik éve, hogy a katolikus egyház fenntartásába kerültünk az Egri Főegyházmegyében- egy iskolakápolna kialakításához kezdtünk hozzá.

Az iskolakápolnát várhatóan tavasszal szentelik fel, a Györffy 10 záróeseményét pedig a diákönkormányzat rendezi Happy 10 címmel.mlékezett meg a Múzeumparkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek