HAZAI PÁLYÁN AZ ASZTALITENISZEZŐK

Először játszott hazai pályán az NB III-as bajnokságban a karcagi Kováts DSE Asztalitenisz Szakosztálya. Városunk ping-pong csapata Orosházát látta vendégül a Liget úti Sport- és Szabadidőközpontban.

Városunkban nagy hagyománya van az asztalitenisz sportnak. A karcagi Kováts DSE Asztalitenisz Szakosztály tagjai, versenyzői évek óta remekül szerepelnek a különböző bajnokságokban. Különleges élményben lehetett része a karcagi ping-pongosoknak, hiszen most előszőr játszhattak a nemrég átadott Liget úti Sport- és Szabadidőközpontban kialakított teremben bajnoki mérkőzést. Az Orosháza csapatát látták vendégül az NB III-as meccsen.

Csornai Csaba Karcagi Kováts DSE elnöke
- A sok vándorlás után ez fantasztikus dolog, hogy végre egy ilyen hazára találtunk az új létesítményben. Elsőként köszönetet mondok a városi önkormányzatnak, a képviselőtestületnek, ezen belül Szepesi Tibor polgármester úrnak, aki egyébként a szakosztály megalakulása óta mindig nagyon önzetlenül és teljes mellbedobással támogatja az asztaliteniszt. Nyilván minden más sportág mellett is.

Csornai Csaba hozzátette, hogy azért is fontos számukra, hogy egy állandó helyük van, mert nagyon sok egyéb rendezvényt, megyei bajnokságokat, diákolimpia megyei döntőjét, és sok más egyéb rendezvényt tartanak, szerveznek és fognak rendezni a jövőben is.

Csornai Csaba Karcagi Kováts DSE elnöke
- Most már van egy olyan hely, ahol igen korszerű körülmények között nagyon szép új asztalokkal tudjuk fogadni a vendégeinket. A megyei első osztályú bajnokság, illetve mint jelenleg is, az NB III-as bajnokság mérkőzései is természetesen itt lesznek. Ez egy olyan nagyszerű hely, ahova méltán és szívesen várjuk az asztalitenisz iránt érdeklődőket.

Dobó István a Karcagi Kováts DSE asztalitenisz szakosztályának a vezetője riporterünknek elmondta, hogy ő is szeretné megköszönni Karcag város vezetésének és Szepesi Tibor polgármesterúrnak azt, hogy ilyen modern körülményeket teremtettek a sportág szerelmeseinek.


Dobó István Karcagi Kováts DSE asztalitenisz szakosztályának vezetője
- Nagyon hálásak vagyunk ezért a sportcentrumért és ezért a lehetőségért, hogy szinte mondhatom azt, hogy a nap minden percében lehet ebben a helyiségben pingpongozni. Szeretnék egy kicsit tájékoztatni az érdeklődőket arról, hogy ez évben is van egy megye 1-es és egy NB 3-as csapatunk. Tavaly elég szép eredményeket sikerült a bajnokságban elérni. Az NB III-as csapatunk a nagyon szép ötödik helyen végzett. Célunk jelen pillanatban az, hogy megtartsuk ebben a szezonban is legalább ezt a helyet. Ez az új létesítmény lehetőséget ad arra is, hogy hosszú idő után végre utánpótlással is tudjunk foglalkozni. Sikerült két edzői képesítéssel rendelkező sporttársat úgymond bevonni a munkába. Az egyik az személy szerint én vagyok, a második pedig Palotai János. Jelen pillanatban 8- 10 gyerekkel foglalkozunk. Hétfőn és szerdánként vannak gyerek edzések.

A vendég Orosháza csapatával tavaly ki-ki mérkőzést játszotta karcagi csapat. A vendégcsapat azonban végül megelőzte őket a tabellán egy ponttal. Tehát izgalmas és szórakoztató mérkőzésen mérte össze tudását a két csapat. Kitűnő játékkal avatták fel tehát az új létesítményt a karcagi Kováts DSE Asztalitenisz Szakosztály tagjai.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek