NÉPMESE NAPJA A KÖNYVTÁRBAN

A könyvtárba mentek, de egy mesevilágba érkeztek a karcagi óvodások a magyar népmese napján. A kicsik Kata néni meséit hallgathatták meg a jeles nap alkalmából.

Így kezdődik a bemelegítés a mesehallgatásra. Szeptember harmincadika- Benedek Elek születésnapja- a magyar népmese napja, idén ez egybeesik az őszi könyvtári napokkal. Amelynek számos rendezvénye közül az egyik az iskolai könyvtárosok összejövetele, ahol meghatározzák, hogy a következő évben milyen programokkal tudják meglepni az iskolásokat.

SZABÓ PÉTERNÉ, gyermekkönyvtáros

- Egy kicsit új az iskolai könyvtárosok életében is, meg egyrészt lehetőség is szerintem a mobiltelefon elvétele. Ami azt gondolom, hogy egy kicsit hátha a könyvtárak és az írott sajtó felé fordítja a gyerekek figyelmét újra, illetve hát ezzel meg kellene próbálkoznunk élni, ezzel a lehetőséggel a könyvtárosoknak.

A kimeríthetetlen magyar népmese- kincs határtalan fantáziavilágot tud felszabadítani. A mese elrepít bárhova, bármikor.

SZABÓ PÉTERNÉ, gyermekkönyvtáros

- A kudarcok elviselésére, az egyáltalán az, hogy hogyan éljünk a mai világban, szerintem még arra is nagyon nagyon jó útmutatás a mese. Ami egy kicsit elvisz bennünket a mindennapokból, de elhisszük. Tehát amikor meséről van szó, akkor én elhiszem, hogy van sárkány.

A mesebeli sárkány pedig számtalanfejű lehet. A szegényember legkisebb fia pedig amikor elindul szerencsét próbálni, óhatatlanul összeakad egy sárkánnyal. Amelynek az összes fejét le kell vágni. Persze, csak a mesében.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek