ALAKULÓ ÜLÉS TISZAFÜREDEN

Az idegenforgalom további fejlesztése a legkiemeltebb célja az október második hetében megalakult új tiszafüredi képviselő- testületnek.

Ugyanakkor szükséges elkészíteni a Tisza- tó fővárosának városüzemeltetési stratégiáját is, hogy a település továbbra is tiszta, rendezett maradjon.

A választásról szóló törvény értelmében a június kilencedikei önkormányzati választások után október tizenötödikéig kell, illetve kellett megalakulniuk a vármegyei- és települési önkormányzatoknak.

F. KOVÁCS SÁNDOR, országgyűlési képviselő, Fidesz- KDNP:
- Annál nagyobb megtiszteltetés egy közösségben élő embernek nem lehet, mint hogyha azok az emberek válasszák meg, akik ismerik őt. Akik ismerik akár gyermekkorától, akár ismerik munkáját, ismerik életét, ismerik családját. Annál nagyobb megtiszteltetés, ha ezek után is megválasztanak egy polgármestert, megválasztanak egy képviselőt.

Tiszafüreden is a jogszabályoknak megfelelően állt fel az új képviselő- testület. Ujvári Imre pedig harmadik polgármesteri ciklusát kezdte meg.

UJVÁRI IMRE, polgármester:
- Nagyon fontos és kiemelten kezelendő egy városüzemeltetési stratégia megalakítása, egy városüzemeltetési fejlesztésnek a megvalósítását, hiszen amit a legtöbben kiemeltek számunkra a kampányban és a választás során, hogy Tiszafüred egy tiszta és szép kisváros. Nagyon sok a virág, nagyon sok az ápolt és tisztán tartott közpark és ezt nagyon szeretnénk még inkább tökélyre vinni. És ebben mindenképpen szükség van a városüzemeltetés megerősítésére.

A tíz és félezer lelkes település nem csak a Tisza- tó legnagyobb lélekszámú városa, hanem egyben járási központ is. Gazdaságának egyik húzóágazata pedig évek óta az idegenforgalom.

HUBAI IMRE, a vármegyei közgyűlés elnöke:
- Mára ott tartunk, hogy a kerékpáros hídnak és az új szabadstrandnak, akár a kikötőfejlesztésnek, akár a kerékpározható kiskörnek és a rengeteg, színesebbnél színesebb fesztiválnak köszönhetően Tiszafüreden megduplázódott a vendégéjszakák száma, az ide látogatók mind arról számolnak be, hogy óriási fejlődésen megy keresztül a térség, Tiszafüred húzza magával a partmenti településeket.

Az idén átadott Kérészközponttól, valamint a közeljövőben elkészülő melegvizes fürdőtől azt várják a helyiek, hogy még inkább növelje Tiszafüred turisztikai vonzerejét, illetve azt, hogy valódi, „négyévszakos” idegenforgalmi településsé váljon a város.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek