KARCAGRA LÁTOGATOTT A KAZAH PARLAMENT ELNÖKE

A kazah parlament elnöke hivatalos látogatásra érkezett Magyarországra.

Az érkezés első napján Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével és Sulyok Tamás köztársasági elnökkel tárgyalt. A látogatás második napján városunkba látogatott.

Karcag legújabb köztéri alkotását leplezte le, majd nem sokkal ezt követően átvette azt a diplomát, amely tanúsítja, hogy tiszteletbeli karcagivá fogadták a Kazah Parlament elnökét.

JERLAN KOSANOV, a kazahsztáni parlament elnöke:
- Mindig úgy tekintettünk önökre, mint testvéreinkre. Mind a kazahok, a hunok, a kunok leszármazottjaira, örököseire. Nem csak a jelen köt össze bennünket, hanem a dicsőséges múlt és a sérthetetlen hagyományok is.

A kun hagyományok mai napig élénken élnek Karcagon, ebből az ötezer kilométerre fekvő Kazahsztánból érkezett vendég is láthatott bemutatót.

SZEPESI TIBOR, Karcag polgármestere, Fidesz- KDNP:
- A lovasnomád élet emlékei, az eszközhasználat, a kultúrában és a művészetben megmutatkozó hasonlóságok, vagy az a több, mint hatszáz hétköznapi szó bizonyítja összetartozásunkat.

A Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központban a napokban nyílt tárlat a kazah Almati Múzeum anyagából, amely több mint kétszáz kiállítási tárgyon keresztül mutatja be a sztyeppei kultúra gazdagságát, sokszínűségét.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek