ALAKULÓ ÜLÉS KISÚJSZÁLLÁSON

Október 1-ével elindult az új önkormányzati ciklus. Most a Kisújszállási Városi Önkormányzat új Képviselő-testületének alakuló üléséről készített felvételeink következnek.

A Városháza dísztermében tartotta meg alakuló ülését Kisújszállás város önkormányzati képviselő-testülete. Az esemény nyitásaként felcsendült nemzeti imádságunk, a Himnusz, majd az ülés első napi rendipontjaként a helyi választási bizottság elnöke Szenczi Ferencnéadott tájékoztatást a 2024-es önkormányzati választások eredményéről. Ezt követően a megbízólevelek átadása következett, melyeket a város új polgármestere és a megválasztott képviselők vettek át. Kisújszállás város embere Szűcs Tamás az ülésen letette polgármesteri esküjét, majd átvette az önkormányzat egyik jelképét a polgármesteri láncot. Ezt követően az önkormányzati képviselők eskütétele következett, majd az újonnan beiktatott polgármester mondott köszöntő beszédet.

Szűcs Tamás polgármester Kisújszállás
- Én ennek a testületnek az összes tagjával szeretnék együtt tenni Kisújszállásért. Azért az egyszerű ok, mert ez a kötelességünk, mert a kisújszállási polgárok erre hatalmaztak fel bennünket, ez a feladatunk, erre esküdtünk fel a mai napon. Ehhez persze önök is, mindenki kell majd, meg leginkább sok-sok munka.

Az alpolgármesterek, Tatár Zoltán és Horváth Péter, valamint a bizottságok nem képviselő tagjai is esküt tettek az alakuló ülésen. A város első emberét arról kérdeztük, milyen érzések kavarognak benne most, miután Kisújszállás vezetőjévé választották.

Szűcs Tamás Kisújszállás polgármester
- Rengetegen kérdezik, hogy készen állunk, felkészültek vagyunk-e. Nyilván nem is mondhatunk mást, mint hogy igen, készen állunk. Nagyon hálásak vagyunk az elmúlt négy ciklusban tevékenykedő városvezetésnek, tényleg nagyon jó alapokat tettek le Kisújszálláson. Külön hálás vagyok Kecze István polgármester úrnak, aki négy ciklus után úgy döntött, hogy nem folytatja tovább, de ahogy megbeszéltük, bármikor felhívhatom, fel is fogom hívni, hogyha szükség van rá. Nagyon hálás vagyok a társaimnak, én nem véletlenül mondom azt, hogy társaim, sőt csapattársaim, mert én csapatban gondolkodom, és azt gondolom, hogy csakis csapatként tudunk eredményesek lenni. Ez a város úgy kaphat új impulzusokat, hogyha együtt, egységesen végezzük majd a munkát, adott esetben azokkal is, akik nem velünk vannak egy politikai oldalon. Mindenkinek a munkájára szüksége lesz.

Az alakuló ülést megtisztelte jelenlétével Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő is, aki elmondta, ismét jó kezekbe került a város, így tovább folytatódhat Kisújszállás szépítése és fejlesztése.

Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő
- A mai naptól Kisújszállás polgármestere, Szűcs Tamás, aki a Fidesz KDNP soraiban indult. Megnyerte a választást, és az önkormányzatban is a Fidesz KDNP-nek van többsége. Én gratulálok polgármester úrnak, a testület valamennyi tagjának, és jó munkát kívánok nekik. Fiatalos lendülettel, lelkesen folytatják majd azt a munkát, amelyet az önkormányzat élén Kecze István polgármester úr végzett Kisújszállásért, a nagykunsági emberekért. Kisújszálláshoz számos szál köt. Ide jártam a gimnáziumba, barátaim élnek a településen, és mai napig gyakran megfordulok itt. A Nagykunság egyik legszebb városa, és örülök annak, hogy az elmúlt években olyan fejlesztések voltak, amelyekre lehet alapozni. Különösen azt emelném ki, hogy a 4-es autópálya hamarosan elkészül, tehát Kisújszállás megközelíthetősége javulni fog. Ez újabb lehetőségeket nyit a munkahelyteremtésre, a turizmus fejlesztésére. A városban eddig is nagyon szép sikerek voltak, hiszen a kisújszállási strandfürdő, a szálloda vonzza az idelátogatókat. Én bízom abban, hogy az eddigi alapokra építkezve tovább lehet folytatni azt a települést, fejlesztő munkát, ami elkezdődött.

Hubai Imre, a Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke riporterünknek elmondta, hogy a június 9-én lezajlott választásoknak köszönhetően továbbra is folytathatja a polgári oldal Kisújszállás vezetését.


Hubai Imre a Jász-Nagykun_Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke
- Kecze István polgármester úr négy cikluson át tartó regnálását követően Szűcs Tamás polgármester úr veheti át a stafétát, ő veheti át a várost jelképező érmet és azt a közösség általi megbecsülést is, ami azt gondolom, hogy egy polgármesternek előre is jár. Nyilván majd neki meg kell szolgálnia ezt. Esküjének megfelelően, mind a hazáért, mind pedig Kisújszállás városért kell dolgozni, és ugyanez igaz a képviselő-testületre is, akik között továbbra is vannak vármegyei közgyűlés tagok. Azt gondolom, hogy Kecze István polgármester úr leköszönő polgármesterként most átül a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei közgyűlésbe. Én bízom abban, hogy olyan munkatársként fogunk tudni együtt dolgozni, ami egyrészt a Fidesz KDNP frakció összefogásában, a képviselők hatékony munkavégzésében, az egyes pártpolitikai hovatartozástól független viták lefolytatásában, annak moderálásában számíthatok képviselő úrra. Számíthatok arra is, hogy Szűcs Tamás polgármester úr úgy fogja képviselni a várost a közgyűlés előtt, hogy azzal hatékonnyá tudja tenni a város további fejlesztését, hatékonnyá tudja tenni mind a város, mind pedig a közgyűlés munkáját.

Halász János a Fidesz-KDNP frakció vezető-helyettese elmondta, hogy a korábbi polgármesterrel Kecze Istvánnal is remek kapcsolatot ápolt, de úgy látja, hogy Szűcs Tamás is tökéletesen alkalmas lesz a város vezetésére, hiszen eltökélt és tele van célokkal, melyeket meg is szeretne és meg is tud valósítani.

Halász János Fidesz-KDNP frakció vezető-helyettes
- Nagyszerű folytatója lesz az eddig elért eredményeknek, az eddigi munkának. Nagyon fontos a folyamatosság. Azt is láttam rajta, hogy benne van a megújulás lehetősége. Az, hogy ha jön egy új ember, az jelenthet új irányokat is a régi hangsúlyok megtartásával. Minderre polgármester úr nagyszerűen alkalmas kapcsolatteremtésével, kitekintésével, világlátásával pedig Kisújszállást tudja újrapozícionálni, ami nagyon fontos lesz a városnak. Én bízom benne, hogy nagyon hamar eredmények is lesznek. Ahogy őt ismerem, nem is elégszik meg
majd az igazán nagy eredményekkel sem, mert mindig többre és többre tör, és ez a legjobb. A város a legjobb választást hozta, hogy őt polgármesternek választotta, és nagyon jó a testület összetétele is, hiszen nagy többsége van polgármester úrnak. Azok az elképzelései, amelyek nagyon határozottan megvannak benne, és ezt elmondta a kampányban is, most a beiktató beszédében is, azt mind van kivel megvalósítania. Jó ezt látni.

Az ülésen a testület döntött a Szervezeti és Működési Szabályzat módosításáról, az önkormányzat részvételével működő társulásokba történő delegálásokról is. Szűcs Tamás polgármester elmondta azt is, milyen célokat tűztek ki maguk elé. Rengeteg tervet megfogalmazták már, de talán ezek legfőbb eleme a városmarketing.

Szűcs Tamás Kisújszállás polgármester
Eltökélt szándékunk, hogy Kisújszállás ne csak a Nagykunság kulturális fővárosa legyen, hanem ország és világszerte még nagyobb népszerűségnek örvendjen. A város ne fogyjon tovább, megpróbáljuk megoldani a helyi munkaerőpiaci problémákat, a helyi orvoslással kapcsolatos teendőink is tudjuk, hogy vannak bőven, de az egyeztetéseket már elkezdtük, ezt most így utólag elárulhatom, már sokkal korábban. Sok erőt adott ez a sok beszélgetés, amelyet a helyi civilekkel, a helyi cégvezetőkkel, a politikai élet szereplőivel folytattunk, gondolok itt akár Hubai elnök úrra vagy F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő úrra, de említhetném Fazekas Sándor miniszter urat is. Nagyon hálásak vagyunk a támogatásukért, és a jövőben is szeretnénk, ha támogatnának bennünket. Biztos vagyok benne, hogy Kisújszállás és Karcag tökéletesen megfér egymás mellett, és biztosak vagyunk abban, hogy itt is jó élni, segíteni fogjuk egymás munkáját, de a környező többi települést is említhetném. Úgyhogy alig várjuk, hogy belecsapjunk. Rengeteg munkát beletettünk ebbe a kampányba. Hajrá, Kisúj!

Mostantól kezdve tehát új vezetése van Kisújszállásnak. Tervek, célok megvalósítandó feladatok mindig voltak, vannak és lesznek is a közeljövőben. A városvezetés továbbra is azon lesz, hogy tovább építse, szépítse a települést és hogy otthon érezzék magukat itt az emberek. A Karcag Televízió valamennyi munkatársa nevében eredményes és sikerekben gazdag munkát kívánunk polgármester úrnak és a testület tagjainak.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.