LETARTÓZTATÁSBAN A TÚRKEVEI CSALÓ, ZSAROLÓ

A Mezőtúri Járási Ügyészség különösen nagy kárt okozó csalás, valamint súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt indítványozta egy 32 éves túrkevei férfi letartóztatását,

aki egy településbeli ismerősétől éveken át csalt ki pénzt, majd zsarolta is őt.

A férfi először 2021-ben kért kölcsönt egy helybeli ismerősétől a vállalkozásához. Meggyőzte a kölcsönadót, hogy a pénzt biztosan vissza tudja majd fizetni, ahogyan a vállalkozása fellendül.

A férfi 2021 februárja és 2024 augusztusa között rendszeresen, legalább hetente, de előfordult, hogy egy héten több alkalommal felkereste a sértettet, további kölcsönösszegeket kért a vállalkozással összefüggésben különböző, valótlan tartalmú indokokra hivatkozással, melynek során végig azzal hitegette a sértettet, hogy azokat vissza fogja fizetni neki.

Ezt követően, illetve ezzel párhuzamosan a sértettet a férfi üzleti partnereiként bemutatkozó személyek is keresni kezdték telefonon további pénzkölcsönök nyújtása érdekében, majd amikor ő ettől elzárkózott, őt bántalmazással, a kezei eltörésével, a lakása és az autója felgyújtásával fenyegették meg.

A kölcsönkért összegek néhány tízezer és több millió forint között változtak, összesen mintegy 75 millió forintot sikerült a gyanúsítottnak a férfitől kicsalni, illetve kizsarolni.

A legutolsó, életveszélyes fenyegetés hatására a sértett végül segítséget kért, így a pénzátadást követően a rendőrség elfogta a férfit, ruhájában a sértettől átvett pénzzel.

Az ügyészség indítványa szerint a többszörösen büntetett férfivel szemben fennáll mind a szökés, elrejtőzés, mind a bizonyítás megnehezítésének, mind a bűnismétlésnek a veszélye.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság döntésével szemben a férfi és védője is fellebbeztek, így végleges döntést a letartóztatás kérdésében a Szolnoki Törvényszék fog hozni.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.