Online csaló őrizetben

A sértettek minden esetben előre utaltak, de a rendelt termékeket soha sem kapták meg. A jászberényi rendőrök a Mátrix Projekt keretében elfogták a csalót, és letartóztatását kezdeményezik.

Különböző internetes hirdetési oldalakon kínálta a játékkonzolokat, fényképezőgépeket és számítógép-alkatrészeket, processzorokat az online csaló. Az 50–200 000 forint közötti vételárat minden esetben előre utalással kérte kiegyenlíteni, azonban a terméket soha sem küldte meg. Több esetben kiadó apartmanokat is meghirdetett, majd foglaló utalását kérte. Természetesen, ahogy az eszközök, úgy az ingatlanok sem álltak a rendelkezésére. A jászberényi rendőrök szeptember 17-én a lakásán fogták el a 34 éves budakalászi férfit, akit 23 rendbeli csalás bűntett miatt kihallgattak, majd őrizetbe vették és letartóztatását indítványozzák.

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online térben elkövetett csalások felderítésére. Az ilyen bűncselekmények megelőzésével kapcsolatban hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

 

Forrás: infokarcag.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek