NAPOKIG KÜZDÖTTEK A TŰZZEL

Koromfekete füsttel, hatalmas lángokkal égtek a parpírbálák a Kőrösi utca végén található telepen Szolnokon. A tűzoltók hatalmas erőkkel vonultak ki a helyszínre, hogy elfojtsák a félelmetes tüzet, amely lakóházakat is veszélyeztetet

Hatalmas lángokkal égett egy hulladéklerakó telep Szolnokon a Kőrösi úton. A helyszínre érkező tűzoltók óriási erőfeszítésekkel próbálták megfékezni a tüzet. A környező épületekből tizenöt gázpalackot hoztak ki, amelyeket nem ért hőhatás.
A tűzoltók munkáját munkagép is segítette, amellyel szétválasztották az égő és nem égő hulladékot. Ennek köszönhetően hamarabb kihűltek.

Németh Ádám Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő:

Körülbelül 9000 négyzetméteren égett egy hulladéklerakóban felhalmozott papír, illetve műanyag hulladék. A 7000 négyzetméteren égett maga a hulladék, illetve 1600 négyzetméteren papírbálák lángoltak, ezek nagyjából 1000 tonnát tettek ki és 1500 bálának feleltek meg. Több településről érkeztek tűzoltók. Szolnok mellett Ceglédről, Jászberényből, Mezőtúrról, illetve Kunszentmártonból érkeztek egységek a helyszínre, ők több oldalról több vízsugár, habsugár, illetve vízágyú segítségével avatkoztak be és figyeltek arra, hogy a tűz ne terjedjen tovább más hulladékhalmokra. Egy egység a telep külterületén tartózkodott, mert ott volt egy napraforgótábla és azt akadályozták meg, hogy a lángok a napraforgóba belekapjanak.

A tűz miatt egy ideig a közeli vasúti vágány forgalmát is korlátozni kellett, mert a látótávolság jelentősen lecsökkent. Emellett a helyszínen volt a katasztrófavédelmi mobil labor is, amely folyamatosan mérte a levegőbe kerülő veszélyes anyagok
mennyiségét, de ezek lakott területen egyik helyszínen sem érték el az egészségre ártalmas koncentrációt. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tüzet csak napokkal később sikerült eloltani.

 

Forrás: infokarcag.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek