GÉPEK FELVONULÁSA

Átmenetileg az őszi talajelőkészítésig pihenőt kapnak a munkagépek, traktorok. De csak átmenetileg, mert augusztus huszadikához kapcsolódva dolguk van. Tesznek egytiszteletkört Karcagon.

Így dübörög több ezer lóerő és így szól több tucat traktor dudája Karcagon. Mint több évtizede már, a nemzeti ünnephez kapcsolódó betétrendezvényként a fiatal és régebb óta fiatal munkagépek végigmentek a városon.

Kunné Nánási Mónika - megbízott  intézményvezető, Déryné Kulturális, Turisztikai-,Sportközpont és Könyvtár:

Idén most hatalmas létszámmal jelentkeztek nagy örömünkre a tulajdonosok, hiszen negyvenhat jármű fog ma végigvonulni a városon és fogja az érdeklődőket, fogja megmutatni az érdeklődőknek a gépét. Úgyhogy én bízom benne, hogy mindenki örömére fog ez szolgálni, hogy ezeket a hatalmas nagy járműveket megtekinthetik.
Narráció: A felvonuló gépek között akadt nem is egy, amelynek már
csókolommal illene köszönni.

Kiss Mihály - családi gazdálkodó:

Ezek a régi traktorok itt a múltat idézik. Amit én hoztam, az 1957-es és 1959-es gyártásúak, tehát több, mint hatvanéves gépek. Ezeket nagyon vigyázunk rá, féltve őrzött kincsünk és minél több ember lássa, hogy régen hogy éltek, mivel dolgoztak az emberek. Ezért elvisszük, elhozzuk különböző kiállításokra.

A traktorfelvonulás résztvevőit- ez is a több évtizedes hagyomány része- Szélmalmi Fogadóhoz való visszatérésük után Karcag polgármestere fogadta. Az ünnephez illően új kenyérrel és egy- egy üveg borral.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek