SZÍNES PROGRAMOK VÁRTÁK AZ ÉRDEKLŐDŐKET

Idén is színes kavalkáddal, családi programokkal ünnepelte az államalapítást városunk. Az augusztus huszadikai rendezvények sokaságában mindenki megtalálta a számára legkedvesebbet.

A Szélmalmi Fogadóház volt az idei augusztus huszadikai családi programok központja. Innen indult az első Kuntúra, de ide gyülekeztek a családok is, hogy a legkisebbek népi játszóházban tölthessék idejüket.

KUNNÉ NÁNÁSI MÓNIKA, megbízott igazgató, Déryné Kulturális Központ:

Tizenkettőtől tizenhárom óráig van lehetőség hagyományos ételkóstolásra, mely keretében galaburgyit fogunk felszolgálni az ide ellátogató vendégeinknek, majd fél kettőtől a Sárai Band nóta és operettműsort lehet megtekinteni, illetve ellátogatott hozzánk a Tutta Forza Muzsikáló Kőbánya Egyesület is. Itt lesz velünk Komonyi
Zsuzsi, illetve Vikidál Gyula is a mai nap folyamán.

A fogadó udvarán senki sem maradt kézműves tevékenység nélkül, de alighanem éhesen sem. Minden korosztály megtalálta a számára legkedvesebb elfoglaltságot, kulturális programot. De mindegyik kézműves tevékenység abbamaradt, amikor megérkezett a Vágóhíd úton a traktorfelvonulás.

SZEPESI TIBOR, polgármester: Ekkor mutatják meg magukat azok a gépek és gépkezelők, akik az új kenyér ünnepéhez szervesen hozzájárulnak, hiszen ezek a mezőgazdasági gépek egészen a vetéstől az aratásig mind közreműködtek abban, hogy augusztus huszadikán és hát természetesen az év minden napján friss
kenyér kerülhessen minden háztartás asztalára.

Karcag városa- ahogy évek, évtizedek, sőt évszázadok óta mindig- idén is emelkedett méltósággal ünnepelte az államalapítás ünnepét.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek