KÉSZÜLNEK A TANÉVRE A REFIBEN

Napokon belül elkezdődik egy újabb tanév. A városunkban működő valamennyi nevelési-oktatási intézmény készül is erre.

Felkerestük az általános iskolákat. Elsőként nézzük, hogy a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvodában hol tartanak az előkészületek.

Pár nap is ismét becsengetnek az iskolákba. Hamarosan újra gyerekzsivalytól lesznek hangosak az intézmények. Azonban a tantestületekben a nyári vakáció alatt sem állt meg az élet. A pedagógusok már javába készülnek az új tanévre. Ennek kapcsán látogatást tettünk a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvodába, ahol Földváriné Simon Ilona Annát, az intézmény vezetőjét kérdeztük a téma kapcsán. Igazgató asszony elmondta, hogy az általuk szervezett nyári táborok is nagyon sikeresek voltak.

Földváriné Simon Ilona Anna igazgató
- Az Iskolában 12 tábort terveztünk, és mind a 12 tábor nagyon eredményesen le is zajlott. Nagyon eredményes volt a Bringabalaton táborunk, de az országos Vándortábort is szeretném kiemelni. Voltak a harmadikosok fent a Zemplénben szintén egyhetes táborban, erdei táborban. Aztán meg kell említenem a napközis Erzsébet programokat, melyeket minden évfolyamon sikerült megszervezni. Tehát én úgy gondolom, hogy nagyon gazdag volt a kínálat.

Igazgató asszony hozzátette, hogy az iskolában a nyári szünetben sem állt meg a munka, sőt a tanév közeledtével egyre több a teendő az intézményben.

Földváriné Simon Ilona Anna igazgató
- Készítjük a kollégákkal a tantárgyfelosztást, készítjük az órarendet, hamarosan töltjük fel a Kréta naplóba, hogy mire a pedagógusok 21-én megérkeznek, akkor a kezükbe tudjuk adni az órarendet, illetve annak az alapját, a tantárgyfelosztást. Nyilván várjuk a pedagógusokat, várjuk a gyerekeket. Készülőben van az iskolai munkatervünk is. A következő tanítási évben 67 program szerepel a munkatervünk a kivonatában.

Földváriné Simon Ilona hozzátette, nagyon figyelnek arra, hogy a gyerekek hasznosan töltsék el a szabadidejüket. A következő tanév programjai között a munkaközösségi alkalmak, a diákönkormányzatnak a programja, és természetesen az osztályprogramok is helyet kaptak. Az induló tanévhez használatos tankkönyvek is megérkeztek az iskolába, melyekhez minden diák ingyenesen juthat majd hozzá.

Földváriné Simon Ilona Anna igazgató

- Foglalkozunk a tankönyvek csoportosításával, évfolyamonként történő szétrakásával. Augusztus utolsó hetében, augusztus 28-án, 29-én és 30-án jöhetnek a szülők a gyerekekkel együtt és vehetik át az új tankönyveket. Mindenkinek új tankönyvet fogunk átadni ingyenesen, amit a kormány ingyen biztosít a szülők, illetve a gyerekek számára.

További jó hírek még az intézményből, hogy több beruházás, fejlesztés is zajlik mind az iskola, mind az óvoda épületében. Erről is kérdeztük igazgatóasszonyt.

Földváriné Simon Ilona Anna igazgató
- A Talentum Óvodával szeretném kezdeni. Ott egy nagyobb bővítést hajtunk végre. Kialakítás alatt van a hatodik csoportszoba, és ehhez kellett hozzáépíteni egy 15 négyzetméteres vizesblokkot, valamint az öltözőt. Mivel szerencsére magas a létszám az óvodában, ezért a konyhát is bővíteni kell. Az óvodában is folytatódik az a napelem program, amit elkezdtünk itt az iskolában, és így örömmel mondhatom, hogy most már mind a négy telephelyünkön, tehát az óvodában és az iskola három telephelyén is ki tudtuk építeni napelemrendszert. A tisztasági meszelések mellett elvégeztük a fertőtlenítést is a telephelyeken. A Kálvin 2-es épületben, lent a folyosón, egybe nyitjuk a hátsó folyosói árkádi részt, a tavaly átadott új épületszárnnyal. Ennek is folynak a munkálatai. Néhány tanteremben laminált parkettát sikerült letenni, és minden telephelyen új függönyöket varratunk, készíttetünk sötétítőkkel együtt.

Hamarosan tehát ismét benépesül az iskola. Az intézmény vezetői pedig odafigyelnek arra, hogy egy nagyon kellemes, tiszta, fertőtlenített, virágos, szép környezetben tudják majd fogadni a gyerekeket tanévkezdéskor.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek