SZÉLMALMI FORGATAG

Nem csak a védjegyévé vált finom falatokkal, hanem tarka kulturális programokkal is várta a vendégeket a Karcagi Birkafőzők Egyesülete a Szélmalmi Forgatagon.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is sokan voltak kíváncsiak a Szélmalmi Fogadóház udvarán megtartott rendezvényre, amely „arra ítéltetett”, hogy jövőre is
megtartsák.

Az augusztus huszadikai nemzeti ünnephez kapcsolódva várta az ízek és a kultúra iránt érdeklődőket a Karcagi Birkafőzők Egyesülete. A felújított Szélmalmi Fogadóház udvarán rendezett Szélmalmi Forgatag idén is sok embert vonzott.

KOLOSTYÁK GYULA, szervező
Hála Istennek nagyon jó időnk van és nagyon jó itt az illat. Sajnálom, aki nem tud itt lenni a rendezvényen, hogy érezhetné ezt az illatot. Tizennégyen főznek egyébként az egyesület tagjai közül, van, aki egyébként nem csak birkapörköltet, hanem egyéb tájjellegű népi ételt is készít.

A Bethlen Gábor Alapítvány pályázatán nyert támogatás jelentette a Szélmalmi Forgatag anyagi hátterét, ennek köszönhetően tudtak színes és emlékezetes kulturális programot összeállítani a szervezők. Fellépett mások mellett az Erdei Banda, a püspökladányi Kossuth Olvasókör Népdalköre, a HAKME cigányzenekar, de a Debreceni Népi Együttes táncosai is. Így egyáltalán nem véletlen, hogy a tizennégy főző huszonnyolc bográcsa nagyon rövid idő alatt kiürült.

SZEPESI TIBOR, polgármester:
- Nagyon sokan jöttek, nagyon nagy az érdeklődés és hát természetes, hogy nem csak a birkapörköltöt lehetett kóstolni, hanem a különböző kulturális programokon keresztül egy kicsit ízelítőt kaphattak a kóstolni vágyók, az érdeklődők Karcag kulturális életéből, elsősorban a magyar nóta és a néptánc hagyományaiból.

A karcagi birkapörkölt túl azon, hogy Hungarikum, a város elsőszámú marketing- jelképe. Egyfajta turistamágnes. Ez a mágnes vonzotta tavaly is, idén is a vendégeket a Szélmalmi Forgatagba, amely jövőre is várja a látogatókat.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek