KARCAGON LESZ MEGRENDEZVE A RANGOS TALÁLKOZÓ

Az egyiklegnagyobb hagyománnyal bíró önkormányzati rendezvény, a 29. MBH Városi Polgármesterek Randevúja helyszíne 2024. szeptember 18-án Karcagon lesz, a Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központban.

A rendezvény fővédnöke dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter. Karcag a Nagykunság fővárosa, a kunok földje, az egyik
legjellegzetesebb magyar mezőváros, ahol azonban a földművelésmellett komoly hírnévre tett szert a fazekasság is, míg a termálfürdő messze vidékről gyógyulni vágyókat vonz. Az elmúlt esztendőkben a keleti régió egyik dinamikusan fejlődő városa lett, fontos elkötelezettsége a városvezetésnek a magyarság és a régió kulturális éstörténelmi múltjának ápolása.

Ennek legújabb jele a rendezvényhelyszín, a Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központ. A városvezetők évente megrendezésre kerülő találkozóját az
ötletgazda Szféra 1995 óta rendezi meg. Polgármesterek, alpolgármesterek és jegyzők randevúztak Veszprémben, Szolnokon, Vácott, Kiskunfélegyházán, Szekszárdon, Szegeden, Hévízen, Budapesten, Szarvason, Gyöngyösön, Hajdúböszörményben, Kecskeméten, Pécsen, Zalaegerszegen,
Szombathelyen, Debrecenben, Szolnokon, Tihanyban, Békéscsabán, Budapesten, Pécsen, Szerencsen, Balatonfüreden, Hajdúszoboszlón, Velencén, Szarvason, Komáromban és Zalaegerszegen.

Az idén szeptember 18-án, pénteken 11 órától Karcagon lesz az esemény, amelynek főszónoka dr. Dukai Miklós önkormányzati államtitkár. A rendezők felkérték Varga Mihály pénzügyminisztert szakmai előadás megtartására.

Az eseményen átadják a Szféra által alapított, az „Év polgármestere”, „Év alpolgármestere” és az „Év jegyzője” díjakat, melyeket azok a városvezetők kapják, akik a polgárok szavazatai alapján leginkább kiérdemelték a lakosság megbecsülését. A díj Szász Endre linómetszete. Szavazni kizárólag a rendezvény honlapján (www.szferaeuropa.hu) lehet 2024. augusztus 1-től augusztus 31-én éjfélig. Egy mailcímről egy szavazat adható le.

Idén azokra a városvezetőkre adhatók le érvényes szavazatok, akik a június 9-ei választáskor hivatalban voltak.

 

Forrás: infokarcag.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek