NYÁRI ÚSZÁSOKTATÁS

Az úszásönmagában is nagyon vidám- és ami legalább ennyire fontos- egészséges mozgásforma. Egyáltalán nem csoda, hogy a nyári úszásoktató tábornak is nagy népszerűsége van.

Év közben is foglalkoznak a karcagi testnevelők- úszóedzők a fiatalok vízhez szoktatásával, úszástanításával. Harminc éve azonban nyaranta is szerveznek úszásoktatást, lévén nyáron jobban ráérnek erre az óvodások- iskolások. Az Akácliget fürdő tanmedencéje idén is megtelt olyan gyerekekkel, akik először kaptak kedvet ahhoz, hogy megtanuljanak vízbiztosan úszni, illetve olyanokkal, akik már elsajátították az úszás alapjait, de folyamatosan fejlesztenék ebbéli készségeiket.

KUN LÁSZLÓ, úszóedző:

Az alapoktól kezdve kezdjük a vízhez szoktató gyakorlatokkal, majd ugye a hátúszás, gyorsúszás elemeit, technikai elemeit tanuljuk gyakorlatilag az első héten és a második héten kapcsoljuk össze a játékos feladatokkal. És az utolsó nap, ugye az utolsó foglalkozás nyílt foglalkozás, ahol számot tudnak adni a gyerekek a tanultakról itt a szülőknek, nagyszülőknek és nekünk is a foglalkozás végén.

Az úszás azon túlmenően, hogy roppant népszerű sport- Karcagon különösen az- az egyik legegészségesebb mozgásforma is. ,A vízben, mint a levegőnél sűrűbb közegben a gyerekek észrevétlenül is nagyobb erőt kénytelenek kifejteni. Javul a testtartásuk, jelentősen emelkedik tüdőkapacitásuk, keringési rendszerükre is jótékony
hatással van. Teszi ezt az úszás úgy, hogy messze nem okoz olyan ízületi terhelést, mint például a futás. És egyáltalán nem baj, ha a Karcagon úszni megtanuló, vagy sportegyesületi keretek között úszó fiatalok mindegyikéből nem lesz világbajnok, vagy olimpikon. A vízbiztos úszástól még nem lett senkinek semmi baja.

 

Forrás: infokarcag.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek