Nem elég, hogy ellopta az autót, még szét is verte

A Karcagi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a 28 éves karcagi férfival szemben, aki az általa ellopott autót később üzemképtelenné verte.

A vád szerint a férfi 2023. április 9-ére virradó éjjel egy karcagi parkolóból ellopott egy nem zárt, 300.000.- forint értékű személygépkocsit a sértett benne lévő irataival együtt úgy, hogy azt a gyújtáskapcsolóban hagyott indítókulccsal beindította.

Ezt követően a férfi a lopott jármű hátsó szélvédőjét és az oldalsó ablakokait kitörte, az első szélvédőt megrongálta, a bal oldali visszapillantó tükröt letörte, az első lökhárítót eltörte, a hátsó lámpákat és a jobb oldali első lámpát kitörte, majd 2023. április 9. napján, a reggeli órákban a megrongált gépkocsit Püspökladányban 40.000.- forintért értékesítette.

A járművet a nyomozó hatóság megtalálta és a sértettnek visszaadta, azonban a gépjármű már üzemképtelen.

Az ügyészség a vádiratában a többszörösen büntetett, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló vádlottal szemben börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és vagyonelkobzás kiszabását, valamint a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés elrendelését indítványozta. Az ügyben a Karcagi Járásbíróság fog döntést hozni.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek