Útonálló módon rabolt, de nem sokáig élvezhette csekélyke zsákmányát

A Karcagi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta egy 43 éves karcagi férfi letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2024. július 7-én reggel bement Karcagon egy Nemzeti Dohányboltba, majd a vevőtérből hirtelen belépett az eladó pult mögé, és felszólítás nélkül, azonnal kétszer ököllel megütötte a Dohánybolt eladóját azért, hogy tőle erőszakkal pénzt vegyen el. A férfi és az eladó hölgy ezt követően dulakodni kezdtek, mely során a támadó pénz átadását követelte a nőtől, azonban ennek az eladó nem tett eleget, így a férfi végül a pénztárgép mellett található papírpoharat vette el – melyben a sértett a borravalót gyűjtötte – majd az abban lévő 2.100,- forint készpénzzel távozott a Dohányboltból.

A férfi bántalmazása miatt az eladó hölgy 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. A férfit még aznap délelőtt elfogta a rendőrség.

A járási ügyészség azért indítványozta a munkanélküli, hajléktalan életmódot folytató férfi letartóztatását, mert a kiszabható büntetés nagyságára tekintettel fennáll szökésének, elrejtőzésének veszélye továbbá a gyanúsított vonatkozásában fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását elrendelte.

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a következő linken elérhető tájékoztatást adta a nyilvánosság számára:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/95-perc

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek