ELBALLAGTAK A KOVÁTSOSOK

A Kováts Mihály Általános Iskola nyolcadikosai is elballagtak.

Kicsengettek a Karcagi Kováts Mihály Általános Iskola nyolcadikosai számára, akik végleg búcsút vettek az intézménytől. Ki meghatottan, ki jókedvűen köszönt el a jól ismert környezettől attól a helytől, ahol életük meghatározó éveit töltötték. Az iskola udvarán megtartott ünnepségen a Himnusz felcsendülése után Szentesiné Nánási Tünde intézményvezető köszöntötte a ballagókat és a megjelenteket.

Szentesiné Nánási Tünde igazgató

- A ballagás mindig vegyes érzelmekkel teli esemény, hiszen egyszerre ünneplünk és búcsúzunk. Diákjaink életének egy fontos szakasza ér véget, és egy új kezdethez érkeznek. Nyolc év nem kevés idő, de úgy gondolom, hogy mindannyian sokat tanultunk ez idő alatt. Együtt küzdöttünk a nehézségekkel, együtt örültünk a sikereknek. Ahogy Antoine de Saint- Exupéry mondta, a jövőt nem lehet megjósolni, de lehet alakítani. Ezt az üzenetet vigyétek magatokkal, amikor most továbbléptek az ismeretlen felé. Az itt szerzett barátságok, élmények és a tudás örökre veletek maradnak. Ne felejtsétek el, hogy az iskola nem csupán a tananyag átadásának helye, hanem az életre való felkészítésé is. Az itt töltött évek alatt megtanultatok kitartani, bízni önmagatokban és másokban, valamint tisztelni és elfogadni egymást. Most egy új szakasz következik az életetekben, tele új kihívásokkal és lehetőségekkel. Ralph Waldo Emerson szavaival élve: „Ne menj előttem, mert lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, mert lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és légy a barátom! ” Ezt az együttműködést, barátságot és támogatást vigyétek magatokkal a középiskolába is. Kedves diákok, büszkék vagyunk rátok, és bízunk benne, hogy a jövőben is megálljátok a helyeteket. Emlékezzetek az itt tanultakra, kedves tanáraitokra, osztályfőnökeitekre, és emlékezzetek rájuk a mindennapokban. Mindig álljatok ki az igazság mellett, és soha, de soha ne adjátok fel álmaitokat.

A ballagó diákok nevében Nagy Angéla 8. a osztályos tanuló mondott búcsúbeszédet. Ezt követően Varga Péter 8 osztályos diák szavalatát hallhatták a megjelentek. A tanulóm ifjúságot képviselve Karlovics Olivér Bence 7. osztályos diák köszönt el végzős diáktársaitól. A búcsúzó nyolcadikosok osztályfőnökei is felszólaltak az ünnepségen. Marik Mátyás a 8.a. Szabó Péter pedig a 8.b osztályfőnökeként köszönt el a ballagó diákoktól. Ezt követően azokat a diákokat díjazta az iskola, akik tanulmányi eredményükkel vagy a versenyeken és sportban elért sikereikkel jó hírnevet szereztek az intézménynek. A szülői közösségnek is megköszönte a munkáját az intézmény vezetése. Zárásként az iskola tantestülete búcsúztatta egy dallal a nyolcadikosokat.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek