KOMÁZÓ A CSOKONAI OVIBAN

Népzenétől volt hangos a Csokonai utcai tagóvoda. A Kolompos Együttes dalokkal szórakoztatta az apróságokat és a dolgozókat a Komázó című rendezvényen.

A Kolompos együttesegymagyar népzenei formáció, akik főként gyermekeknek muzsikálnak. Óvodákban, iskolákban, gyermektáncházakban ismertetik meg a kicsikkel a népzenét, néptáncot és a népszokásokat interaktívan, szórakoztató elemekkel fűszerezve. A napokban a Madarász Imre Egyesített Óvoda Csokonai utcai tagóvodájába tett látogatást az együttes a Komázó című rendezvényre. Az eseményről és a részletekről a tagóvoda vezetőjét kérdeztük.

Rauschenberger Gáborné tagóvoda-vezető:
-Komázó rendezvényt szerveztünk az összetartozás jegyében a „Búzavirág koszorú, ma senki se szomorú” című pályázatnak köszönhetően. A mai napon a Madarász Imre Egyesített Óvoda összes tagóvodájából a tehetséggondozó műhelybe járó gyermekeket hívtuk meg vendégségbe. A Kádas György EGYMI általános iskolásait is meghívtuk, mivel nagyon jó kapcsolatot ápolunk velük, de a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvoda első osztálya is a vendégünk a mai napon.

A tagóvoda vezetője hozzátette, hogy a Madarász Imre Egyesített Óvoda dolgozói a gyermekek és szüleik egy családot alkotnak, és nagyon fontos, hogy közös programokat szervezzenek számukra. Fontos számukra az összetartozás, az, hogy megismerjék egymást.

Rauschenberger Gáborné tagóvoda-vezető:

- A Csokonai utcai óvoda a Nagy Jenőné, Az óvodai nevelés a művészetek eszközeivel programmal dolgozik, és ennek a programnak a programspecifikuma volt a Komázó. Sajnos már csak a mi tagintézményünk dolgozik ezzel a művészeti programmal, ezért most intézményi szintre bővítettük ki a Komázót, ezért van most az összes nyolc tagóvodánk itt, velünk.


Az esemény megnyitóján a tagintézmény vezetője köszöntötte a vendégeket és Pánti Ildikó önkormányzati képviselőt is, akinek egy virágcsokrot is átnyújtott megköszönve neki az eddigi segítségét. Ezt követően a Madarász Imre Egyesített Óvoda igazgatója Balajtiné Sütő Margit mondott köszöntő beszédet.

Balajtiné Sütő Margit a Madarász Imre Egyesített Óvoda igazgatója:
- Nagyon fontos valóban intézményünk életében a néphagyomány ápolása, a hagyományőrzés és az, hogy ti ezt megtanuljátok, illetve az, hogy a kolléganőim mindezt átadják nektek. Tulajdonképpen ez a mai nap erről szól. Arról, hogy együtt vagyunk, hogy összetartozunk. Azokat a régi szokásokat, népi hagyományokat, kézművességeket fogjátok most itt látni, ami nagyon fontos a mi városunknak az életében. Látom, hogy már nagyon izgatottak vagytok, és nem is arra vagytok kíváncsiak, hogy én itt állok és beszélek, hanem várjátok a Kolompos
Együttest, várjátok, hogy milyen kézműves tevékenységek és milyen játékok várnak rátok, úgyhogy nem is húznám tovább a szót. Mielőtt megnyitom a rendezvényt, engedjétek meg, hogy köszönetet mondjak a Csokonai utcai óvodának a nevelő közösségének, illetve a szülőknek, hiszen tudom, hogy nagyon sok szülő segített abban, hogy ez a mai nap itt létrejöhessen. Én köszönöm szépen és kívánom azt, hogy nagyon jól érezzétek magatokat, nem csak ti, gyerekek, hanem a vendégeink is, akik itt vannak, illetve kolléganőim is.

A köszöntők után tehát a nap folytatásaként a Kolompos Népzenei Együttes adott műsort. Az eseményen különböző kézműves foglalkozásokon is részt vehettek a gyerekek. Jelen volt a rendezvényen a Táncoló Tulipán Kunhímző csoport, az óvodapedagógusok pedig gyöngyfűzéssel, karkötő készítéssel, csillámtetoválással készültek a gyerekeknek.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek