NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

Erre határozottan nemet mondott a magyar kormány, mely továbbra is igyekszik megvédeni a magyar embereket a bevándorlóktól.

Az Európai Parlament, a brüsszeli plenáris ülésén elfogadta az európai uniós migrációs és menekültügyi paktum reformjáról szóló új rendelet valamennyi jogalkotási fejezetét. Ezek szerint a tagállamok azáltal vállalnak szolidaritást a migrációs nyomásnak különösen kitett uniós országokkal, hogy azokból áthelyezik területükre azokat a menedékkérőket, akik jogosan részesülhetnek nemzetközi védelemben. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztere a napokban kijelentette a magyar kormány továbbra sem fogja beengedni a migránsokat. Megkérdeztük az utca emberét arról, hogy látják, hogyan kezeli a magyar kormány ezt a helyzetet.

Olajos János
- Hát szerintem jól kezeli, hogy nem engedi, hogy itt migránstáborok, meg bevándorlók legyenek, mikor ennyi pénzt, meg mindent ráfordítottunk, és az Európai Unió fizetett nekünk azért, hogy így védjük őket. Félünk. Ezt szoktuk meg, ezt a kultúrát. Nekünk már nincs sok hátra, de az unokákat, meg a gyerekeket féltjük ettől a kultúrától.

Megkérdeztük a férfi feleségét is a téma kapcsán, aki szintén nem kér a migránsokból és ellenzi azt, hogy betelepítsék őket Magyarországra.

Olajos Jánosné
-Nekem ugyanaz a véleményem. Én nem szeretnék kultúrát váltani egyáltalán. Nekünk ez a kultúra ezer éve megfelel, akkor ez nekünk jó és ha bejönnek, akkor látjuk itt a többi országnál is, hogy mi van. A késelés, a pisztolyozás, a lövészet, a felháborodás, nekünk az a kultúra nem kell, ez nem a mienk.

Egy utcán megkérdezett férfi és felesége szintén hasonló véleményen van. Elmondták jogos, hogy a magyar kormány kifejezetten ellenzi azt, hogy az országban migránsgettókat hozzanak létre.

Kovács József
-Menjen mindenki saját hazájába, én azt mondom, főképp ők, akik Afrikából jönnének. Nem is az a vallás az övéké, mint a miénk, tehát nem azzal a vallással élnek. Más kultúrával rendelkeznek. Tehát ezek az alapvető nyelvet nem ismerik úgy, nem is tudnak hozzászokni, nem is tanulja meg, nem is sajátítja el. Meg a beilleszkedés náluk, azt hagyjuk is. Példák a németek betelepítették őket. Meg kell nézni, hogy mi folyik ott.


A házaspár hölgy tagja hozzátette, hogy itthon biztonságban érzik magukat.

Kovács Józsefné
-Nagyon bízok a kormányban, hogy továbbra is így fog bennünket védeni, ahogy eddig, és megtesznek mindent a magyar népért és az itt élőkért.

Egy másik megkérdezett hölgy, elmondta személyesen is találkozott már migránssal és nem szívesen emlékszik vissza arra a pillanatra.

Mészáros Istvánné
-Én nem szeretném, hogy ide jöjjenek. Nagyon rosszak meg verekednek. Volt olyan, hogy jöttem az emeletes vonattal és találtak a rendőrök egy migránst. Nagyon csúnya volt az arca meg mindene. Félni lehet tőle. Nem, nem én nem díjazom, hogy ide jöjjenek.

Minden eddiginél nagyobb veszély Magyarországra a migránsok betelepítése – ez a kormány álláspontja a brüsszeli migrációs paktumról. A magyar emberek bíznak a kormányban és reménykednek abban, hogy nem létesülnek migránstelepek Magyarországon.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek