DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

A számítógépet naponta használó fiatalokat nem könnyű becsapni. Oda is tette magát mind a nyolc csapat. Az elsősök és a másodikosok saját tantermükben feszültek neki a feladatoknak, míg a harmadik- nyolcadikosok az iskola digitális terében oldották meg a feladványokat.

JUHÁSZ JÓZSEF informatika szakos tanár:

-Egy kvízt kellett megoldani, online kvízt, ami eddig nagyon sikeres volt a részükről. Nagyon szeretik ezt a témakört, magát a tantárgyat is. Elég hasznosnak tartják, ahogy én is.
Az alapvető programokat nagy biztonsággal tudják használni, kezelni a diákok. Ilyenek például a rajzprogramok. Viszont a programozásba gyakran törik bele a bicskájuk, lévén az már mélyebb informatikai tudást és gyakorlatot igényel.


- Itt órákon ez a heti negyvenöt perc pedig kevés arra, hogy gyakoroljunk, illetve többet gyakoroljunk. Szeretik a játékos feladatokat, próbálom úgy összeállítani a feladatokat, hogy játékos legyen, óra végén szoktunk- ha marad egy kis idő- akkor wordwarozni, ezeket a játékokat nagyon kedvelik.


Az informatika a leggyorsabban fejlődő iparág a világon. A folyamatosan érkező újításokhoz nem ritkán a fiatalok jobban, gyorsabban alkalmazkodnak, mint a felnőttek. Már a tizenévesek zsebében is ott lapul az okostelefon, amely számítástechnikai szempontból jóval többet tud, mint az Apollo 11, amely először szállt le a Holdra.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek