HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai és a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének hivatásos halőrei április 14-én délután Tiszasüly külterületén, a Tisza folyó árterületén több csoportban, közösen járőröztek. Az úgynevezett sülyi réten korábban kiáradt folyó a mezőgazdasági területeken úgynevezett kubik gödröket hozott létre. Ezen visszamaradt vízterület közelében észleltek egy éppen elinduló személyautót, amit megállítottak. A csomagtartóban két pontyot és két kárászt találtak. A besenyőteleki sofőr horgász és halász engedéllyel nem rendelkezett, ezért a rendőrök előállították a Kisköre Vízirendészeti Rendőrőrsre, majd orvhalászat vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Ugyanezen napon, ugyanott egy másik autóban is közel húsz kilogramm halat találtak a rendőrök és halőrök, valamint az illegális tapogató módszerhez használatos vödröket. A kocsiban ülő négy tiszaburai férfit előállították a vízirendészek, és őket is orvhalászat miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Április 15-én a szokott helyen újabb két férfit fogtak el, akik engedély nélkül halásztak, és már három halat is sikerült fogniuk. Az egyenruhások a két jogsértőt előállították, majd orvhalászat miatt gyanúsítottként kihallgatták őket.

 
 
Forrás: infokarcag.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek