KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.

Aki azonban közelebb ment, felfedezhette, hogy az irkafirkák valójában idézetek. Így emlékeztek meg a szervezők a Költészet napjáról.

Valószerűtlennek tűnő látvány Hajdúszoboszlón. Elsőre úgy tűnik, mintha csínytevő gyerekek összefirkálnák a kirakatokat. És a legfurcsább, hogy senki nem szól rájuk.

De nem gyerekek, és nem firkálnak. Felnőttek írnak versidézeteket a belvárosi kirakatokra a költészet Világnapján. A boltosok pedig ezen a napon kifejezetten örülnek a kultúrgarázdáknak.

HEGEDŰS ELEK:

-Nagyon sokan szeretik és várják is. Boltok tulajdonosai és vezetői van, ahol kérik, hogy a saját verseiket, vagy az ő általuk kedvencüknek tartott verseiket írjuk oda és adják a kezünkbe.

 

MIHÁLYSZKI ZITA:

-Nagyon szeretjük, nagyon várjuk már ezt a pillanatot, ma direkt le lett takarítva még egyszer, hogy jó sokáig maradjon itt. Nagyon szeretik a vendégek, tehát egyik oldalról nekünk reklám, mert megállnak előtte, a hölgyek sokszor bejönnek, a férfiak olvassák, van, akik rengetegen fotózzák, kimásolják, tehát nagyon jókat tudnak kitalálni a versekre.


Fiatalok és régóta fiatalok dekorálták ki például a „János vitéz” kezdősorával az üvegportált. De az egyik helyi iskolában is a magyar vers körül forgott ma minden.

TAKÁCS LAURA:
-A felsősok versrajzot készíthetnek, meg kapnak játékos feladatlapokat, az alsósok pedig a kedvenc verssorukat lufikra írják.


A magyar költészetet megújító József Attila 1905. április tizenegyedikén született. Ugyanaznap ötödik születésnapját ünnepelte Márai Sándor.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek