Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.

A nap folyamán megválasztják a Tisza-tó legszebb kutyusát, a Szurkolók az Állatokért állatvédelmi előadást tart, a gyerekek pedig asszisztált kutyás ügyességi versenyen mérhetik össze tudásukat, a nap jótékonysági tombolasorolással zárul. A Kutyás majálist Tiszafüred Város Önkormányzata, a Tappancs Segítőkutyások Egyesülete és a Segíts Velünk Tiszafüred Alapítvány rendezi meg.

Az elmúlt években Tiszafüreden hagyománnyá vált, hogy a majális programja mindig tartalmazott valamilyen kutyás kísérőprogramot. A nagy érdeklődés miatt döntöttek úgy a szervezők, hogy 2023-tól önálló rendezvényként jelenjen meg a Kutyás majális.
- A Kutyás majális a Tisza-tó egyik legnagyobb kutyás programja, amelynek a tiszafüredi kutyabarát strand, a Mancsos Pancsoló ad helyet. Tiszafüred állatbarát település, az év folyamán számos programmal, akcióval hívjuk fel a lakosság, ezen belül is a gyerekek, valamint a turisták figyelmét a felelős állattartásra. 2018-ban nyitott meg a Mancsos Pancsoló Tisza-tavi kutyastrand, ami hamar a kutyás turisták kedvence lett és 2019-ben elnyerte a Szállás.hu Év Turisztikai Attrakciója II. helyezését. 2023-tól a Tiszafüredi Kutyaiskolát is szervező Tappancs Segítőkutyások Egyesületével együtt úgy döntöttünk, önálló rendezvényként tartjuk meg a programok, ami idén is május 1-jén várja a látogatókat – fogalmazott Ujvári Imre, Tiszafüred város polgármestere.

Tisza-tó Szépe kutyás szépségverseny
A 11:00-kor kezdődő rendezvény egyből a legnépszerűbb programelemmel: a Tisza-tó Szépe kutyás szépségversennyel indul, ahol kortól, nemtől és ami a legfontosabb, hogy fajtától függetlenül várják a nevezőket.
Egy fajtatiszta és egy keverék csoportban lehet indítani a kutyákat, ezeken belül kistestű, valamint közepes- és nagytestű kategóriákban. Az ebeket a kutyakiállításokhoz hasonló szempontok szerint (séta és futás, valamint a fogsor megmutatása) fogja pontozni a két bíró: Udvardy László nemzetközi küllembíró és Somogyi Katalin mestertenyésztő.
Az I. helyezettet 10 ezer Ft értékű ajándékutalvánnyal díjazzák, a II. helyezett 6 ezer Ft értékű kutyás ajándékcsomagot, míg a III. helyezett: 3 ezer Ft értékű kutyás ajándékcsomagot vihet haza.
További részletek, nevezés: https://tappancssegitokutyasok.hu/tisza-to-szepe-kutyas-szepsegverseny/

Kihívás a Mancsos Segítőkért - Állatasszisztált ügyességi verseny
A Tappancs Segítőkutyások Egyesülete által asszisztált ügyességi versenyen az óvodások és iskolások egy terápiás kutyával együtt fedezhetik fel az állatokkal való együttműködés világát, akik közül a legjobbak kutyaterápiás foglalkozást nyerhetnek.
Az óvodások korcsoportjában 2 fő középső és 2 fő nagycsoportos ovisokból álló csapatok jelentkezését várják, míg a kisiskolások korcsoportjában az alsó tagozatos osztályok évfolyamából 1-1 főt.
További részletek, jelentkezés: https://tappancssegitokutyasok.hu/kihivas-a-mancsos-segitokert/

Értékes nyeremények és kutyajó programok egész délután
A nap tombolasorsolással zárul, amelynek a bevételéből a Tappancs Segítőkutyás Egyesület munkáját lehet támogatni. A tombola fődíjai:
- 2 fő/2 éjszakás pihenés kutyával együtt tiszafüredi Szitakötő Panzióban
- 2 fő/1 éj kutyával együtt a fancsali a PanoNest szálláshelyén
- 2 db kölyök vagy alapfokú tanfolyamra szóló utalvány a Tiszafüredi Kutyasiskolába
A kutyás tombola támogatása május 1-ig nyitott, a szervezők folyamatosan várják a felajánlásokat.
A délután folyamán állatvédelmi témában tart előadást a Szurkolók az Állatokért Egyesület és a Tiszafüredi Kutyaiskola tanoncai is bemutatják tudásukat. A gyerekeket ugrálóvár, kézműves foglalkozások, VR élmény várja, míg a kutyákat a Tisza-tó hűsítő habjai a Mancsos Pancsolóban.

A rendezvényre való belépés ingyenes, a szépségversenyen való részvétel nevezési díjhoz kötött.

További részletek: https://tappancssegitokutyasok.hu/ii-kutyas-majalis/
Facebook esemény: https://fb.me/e/4swsv8TYe

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek