FELIDÉZTÉK A MÁRCIUSI IFJAK KORÁNAK HANGULATÁT A KÖNYVTÁRBAN FELIDÉZTÉK A MÁRCIUSI IFJAK KORÁNAK HANGULATÁT A KÖNYVTÁRBAN

Pilvax Kávézó néven programsorozatot szervezett városunkban a Csokonai Könyvtár, hogy felidézzék a márciusi ifjak korának hangulatát.

Az 1848-as forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulójához kapcsolódva háromnapos programot szervezett a Csokonai Könyvtár, melynek keretében a megjelentek együtt idézték fel a márciusi ifjak korának hangulatát. A programsorozat résztvevői a reformkorhoz kapcsolódó könyveket olvashattak, de volt itt kódfejtő játék, fotó és kézműves sarok, valamint képkirakó is. Az utolsó napon pedig Honfoglaló vetélkedőn vehettek részt a Karcagi Nagykun Református Gimnázium tanulói. A részletekről Hangyási Tiborné könyvtárost kérdeztük.

Hangyási Tiborné könyvtáros
-Háromnapos rendezvényről beszélünk, ami Pilvax Kávézó néven fut. A mai napon a gimnázium tanulói vannak jelen egy speciális Honfoglaló játékra a témakör a reformkor és az 1848-49-es forradalom és szabadságharc. Két csapat versenyez egymással és vármegyéket kell elfoglalniuk és az nyer, aki több vármegyét foglal el.

Hangyási Tiborné hozzátette, nagyon fontos, hogy a fiatalabb korosztály tagjaihoz is közelebb hozzák a 48-as eseményeket, még ha így játékos formában is.

Hangyási Tiborné könyvtáros
-Szerintem mindenképpen meg kell őrizni a tudatban is tovább vinni a fiatalok révén és azért gondoltuk, hogy ha így hagyományos formában, de közelebb hozzuk hozzájuk ezeket az eseményeket.

A rendezvény elérte célját. A programban résztvevő fiatalok
nemcsak jól érezték magukat, hanem megismerkedhettek a Reformkorral és a 1848-as forradalom és szabadságharc eseményeivel is, ezekkel megidézve a márciusi ifjak korának hangulatát.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek