HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBŐL

Az elmúlt 72 órában történt.

A vármegye rendőrei az elmúlt három napban 12 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben. Az egyenruhások 7 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 5 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök, melyek közül 1 halálos, 4 könnyű sérüléssel végződött.

Egy személyautóval közlekedő helyi lakost ellenőriztek a rendőrök 2024. február 25-én délután, Tiszaszőlősön. Az egyenruhások a férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott, valamint megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel. További mintavételre előállították a Tiszafüredi Rendőrkapitányságra, engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették.

Egy helyi lakos közlekedett személyautóval 2024. február 25-én este Jászkiséren, majd egy útkereszteződésben villanyoszlopnak ütközött. A baleset során a járműben tartózkodó két utas megsérült. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, ezért előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra, meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették.

Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy zéró tolerancia van érvényben Magyarországon az ittas gépjárművezetőkkel szemben. Az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket, ezzel nő a balesetek bekövetkezésének kockázata is. Az ittas járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik, csakúgy, mint azok akik nem rendelkeznek vezetői engedéllyel mégis járműbe ülnek és részt vesznek a közúti közlekedésben. Kérjük, hogy a saját és a közlekedés többi résztvevőjének biztonsága érdekében tartsák be a szabályok!

…hogy mindenki hazaérjen!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek