EGY MONITOR MIATT VEREKEDTEK

Egy monitor adásvétele kapcsán kitört vita fajult tettlegességé Kunmadarason.

Egy 40 éves férfi és 21 éves társa még 2021. január 4-én éjfél körül az egyik kunmadarasi családi ház udvarán úgy megvertek egy férfit, hogy a bántalmazott közvetett életveszélyes sérüléseket szenvedett. Életét csak a gyors és szakszerű orvosi ellátásnak köszönheti. Az büntetőügyben most a Szolnoki Törvényszék ítéletet hozott. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

A vádlottak a késői órán azért keresték fel otthonában áldozatukat, mert az egyikük, az idősebb vádlott egy monitor adásvétele kapcsán vitában állt vele. A beszélgetés hamar szóváltássá, a veszekedés tettlegességgé fajult, aminek a sértett édesanyja vetett végett. Segítségért kiabált, amivel elijesztette a támadókat, és mentőt hívott fiához, amivel alighanem megmentette a gyermeke életét.

Az ügyben 2022. január 25-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.

A Szolnoki Törvényszék 7 tárgyalást tartott, majd az utolsón ítéletet hozott. Az idősebb vádlottat, aki miatt birokra keltek, társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 3 év börtönre ítélte, és ugyanennyi időre eltiltotta a közügyektől.

Huszonéves társát – aki 17 évesen, szintén Kunmadarason, a nyílt utcán megverte a volt barátnőjét, amiért próbára bocsátották, és jelen cselekményét ennek tartama alatt követte el –társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt 2 év börtönre ítélte, aminek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség a II. rendű – a fiatalabb – vádlott terhére, súlyosításért, felfüggesztett helyett hosszabb tartamú végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabása érdekében fellebbezett, míg az I. rendű vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodsorban enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.

Így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek