KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS

Megtartotta munkaterv szerinti ülését a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.

A napirendi pontok megtárgyalása előtt köszöntötték Bertalan Józsefet, a Bertalan és Társa Kft. ügyvezető igazgatóját, akinek 2023. október 20-án Pro Aquacultura Hungariae Díjat adományozott Nagy István agrárminiszter a természetes vízi halászat ismereteinek, a szakma örökségének az ökológiai alapú, horgászati célú haltermelés gyakorlatába történő sikeres átvezetéséért.

Kun József Gergely a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége jóvoltából, valamint az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány támogatásával 2023-ban meghirdetésre került „Magyarok Kenyere a Jövőért Ösztöndíjprogram” keretében támogatásban részesült, melyhez a testület nevében Szepesi Tibor polgármester gratulált.

A köszöntéseket követően a Képviselő-testület felhatalmazást adott a Polgármesternek, hogy 2024. január 1-től a 2024. évi költségvetési rendelet hatályba lépéséig terjedő átmeneti gazdálkodási időszakban az önkormányzat bevételeit folytatólagosan beszedje, kiadásait fedezze.

A Képviselő-testület egyhangúlag jóváhagyta a 2023. évi költségvetési rendelet módosítását.

Elfogadásra került a Képviselő-testület 2024. évi munkaterve, a 2024. évi belső ellenőrzési terv, valamint a 2024. évi bankszámlahitel-szerződés megkötésére tett javaslat.

A Wacław Felczak Alapítvány Dwa Bratanki címmel pályázatot hirdetett, melynek célja a magyar-lengyel testvérvárosi és testvériskolai kapcsolatok támogatása. A pályázaton való részvételt a Képviselő-testület egyhangúlag jóváhagyta, melynek sikeressége esetén a Karcagi
Sportegyesület Labdarugó Szakosztályának tagjai vennének részt egy edzőtáborban lengyel testvérvárosunkban, Krosno Odrzaňskie-ben.

A 2012-ben Karcagról indult „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei programhoz a 2024-es évben is csatlakozik a Karcag Városi Önkormányzat.

A Karcag, Dózsa György út 2. szám alatti, 12 m 2 alapterületű nem lakás céljára szolgáló helyiség műkörmös szalon üzemeltetés céljára történő bérbeadásáról is döntött a testület.

A 2024. január 1-én életbe lépő, a pedagógusok új életpályájáról szóló jogszabály miatt szükségessé vált a Madarász Imre Egyesített Óvoda alapító okiratának módosítása.

A Karcagi „Erőforrás” Kft.-vel 2009-ben, a K-127-es számú termálkút kísérőgáz leválasztásához szükséges építmények és berendezések tekintetében kötött bérleti szerződés további 5 évvel történő meghosszabbításáról is egyhangú jóváhagyás született.
A Karcag belterület 539/6. hrsz-ú, „kivett beépítetlen terület” művelési ágú ingatlan 11 ha-os alapterületű részét a Karcag Városi Önkormányzat értékesíti a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat részére, mely az „Iparterület fejlesztése Karcagon” elnevezésű projekt megvalósítása miatt vált szükségessé.

A Képviselő-testület legközelebb munkaterv szerint 2024. január 31-én, szerdán 15.00 órai kezdettel tart ülést.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek