A járványügyi helyzetben online díjátadón vette át Lévainé Kovács Róza,

a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető-helyettese, a Kováts tagintézmény tanára a Rátz Tanár Úr Életműdíjat

melyet a fizika tanárok Kossuth-díjának is neveznek.

Mint Lévainé Kovács Róza matematika-fizika szakos tanár, mesterpedagógus elmondta, az Ericsson Magyarország, a Graphisoft SE és a Richter Gedeon Nyrt. alapította a közös díjat magyarországi tanároknak, amelyet a Fasori Gimnázium legendás hírű matematika tanáráról „Rátz Tanár Úr Életműdíj”-nak nevezett el. A díj gondozására létrejött az Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért, amely minden évben két-két biológia-, matematika-, fizika- és kémia tanárnak ítéli oda a díjat. A felterjesztés feltétele, hogy a jelölt a magyarországi közoktatás területén 5-12. évfolyamokon kimagasló oktató-nevelő tevékenységet végző tanár legyen, akinek tanítványai az országos hazai versenyeken a fenti tantárgyak valamelyikében sikeresek és jelentős szerepet vállal országos, regionális vagy iskolai szakmai versenyek megszervezésében. A díjakat a Magyar Természettudományos Oktatásért Kuratóriuma ítéli oda, elnöke dr. Kroó Norbert.

Lévainé Kovács Róza közel négy évtizedes pályáján mindig arra törekedett és törekszik ma is , hogy megszerettesse a gyerekekkel az általuk kevésbé kedvelt matematikát és fizikát. Ezért hozta létre a Kováts-Tehetségpontot, amely már kétszer is elnyerte az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet. Fizika körének diákjaival különleges kísérleteket végez, minden tanévben egy kiemelt témát dolgoznak fel, ehhez talál ki kísérleteket, amit bemutatnak iskolásoknak, óvodásoknak, így teszik szerethetővé a fizikát a kicsik számára is. Saját ötlete alapján tizenöt évig szervezte a Fizika Próbaversenyt, ahol több mint 16 ezer tanuló vett részt. Nagyon népszerű a Fizika+ országos versenye is - ezen munkáját is elismerték a díjjal.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14