TIZENÉVESEK RABOLTAK ÉS ZSAROLTAK

Tizenévesek raboltak és zsaroltak Szolnokon. A fiatalkorúak őrizetben gondolkodhatnak tettükről. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/tizenevesek-raboltak-es-zsaroltak

Egy szolnoki lakos tett bejelentést a helyi rendőrkapitányságra, mert bűncselekmény sértettjévé vált. Elmondása szerint egy tizenéves fiatal, a lakásának lépcsőházában, a vállán lévő táskát – amiben munkaruha és egy munkahelyi belépő kártya volt – olyan erővel tépte le, ami miatt a földre esett. A fiatal – miközben testvére a bejárati ajtót tartotta nyitva, hogy el tudjanak szaladni – a táskával elfutott, de mivel különösebb értéket nem találtak benne, eldobták. A sértett fia később megtalálta a táskát és visszavitte édesanyjának.

A rendőrök adatgyűjtést követően elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és rablás miatt gyanúsítottként kihallgatták a 16 és 17 éves fiúkat.
A szolnoki nyomozók nemcsak egy bűncselekménnyel gyanúsították meg a testvéreket, hiszen a megalapozott gyanú szerint két gyermekkorút szólítottak le az utcán, akiktől pénzt kértek. Egyiküket megfenyegették, ha nem ad nekik pénzt, akkor összetörik a mobiltelefonját, ezért a gyermek a nála lévő 615 forintot odaadta az agresszív testvéreknek.

A Szolnoki Rendőrkapitányság rablás és zsarolás bűntett miatt folytat nyomozást. A nyomozó hatóság mindkét gyanúsított őrizetbe vételéről határozott, és előterjesztést tettek letartóztatásukra.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek