HOMÁLYOSAN EMLÉKEZTEK A TANÚK

Halált okozó testi sértés miatt emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal 47 éves karcagi férfivel szemben, aki egy ütéssel ölte meg idős áldozatát a karcagi kocsma előtt.

A tárgyaláson tanúk meghallgatására került sor. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

A vádlott tavaly augusztus 27-én Karcagon, a Gödör Söröző előtt egy alkalommal úgy megütötte a kocsma másik vendégét, hogy az az ütéstől elesve a fejét a betonjárdába verte, majd ennek következtében pár nap múlva a kórházban életét vesztette.

Dr. Hajdu Anna bírónő meghallgatta a vádlottat, aki sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, beismerte a bűnösségét, valamint vallomást is tett.

A vádlott szerint ő és idős áldozata augusztus 27-én, szombat estére már jócskán felöntött a garatra a karcagi Gödör Sörözőben eltöltött órák alatt. Állítása szerint a 67 esztendős férfi elkezdett vele kötözködni, s bár ő a nézeteltérésüket szerette volna inkább megbeszélni, de a kocsmai hangzavarban nem hallották egymás szavát. A vádlott ezért kihívta őt a söröző elé, és amikor vitapartnere ütésre emelte a kezét, ő a gyengébb bal kezének tenyerével lekevert neki egy pofont. Áldozata hanyatt esett és beverte a fejét a betonba. Az eszméletét vesztett férfit igyekezett ugyan észre téríteni, vízzel locsolta, mindhiába. Az idős embert a mentő elvitte a Karcagi Kátai Gábor Kórházba, ahonnan agysérüléssel átszállították a debreceni kórházba, ahol tíz nappal később elhunyt.

Az eseményekről a vádlottal, és még egymással szemben is ellentmondásosan vallott a két pultos hölgy, akik a kocsma előtt látták a történteket.

Egyikük jobb kezes ökölütésre emlékezett, valamint arra, hogy a vádlott még bele is rúgott a földön fekvő emberbe.

A másik nem látott rúgást, igaz, ütést sem.
Dr. Hajdu Anna bírónő a tárgyalásra a szórakozóhelyen az eset idején jelen lévő vendégkört is beidézte, akik homályosan emlékeztek az eseményre.

Bevallásuk szerint maguk is a röviditalos és sörös poharak fenekére néztek aznap.

Így aztán válaszaikból nem derült ki pontosan, hogy a vádlott, vagy a későbbi áldozat volt-e a vita kezdeményezője, hogy melyikük volt agresszívebb, hogy jobb kezes vagy bal kezes pofon-, vagy ökölütés csattant-e el, illetve hogy a bántalmazott az ütéstől, vagy a részegségtől esett-e hanyatt.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre tett indítványt a vádiratában.

A bizonyítási eljárás további tanúk, szakértők meghallgatásával és a helyszínen készített mozgóképes tanúvallomások megtekintésével folytatódik jövő év februárjában.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek