A hétvégén több tűzesettel kellett megküzdenie a megye tűzoltóinak.

Indításkor kigyulladt egy személygépkocsi péntek délután Újszászon, egy Hunyadi utcai családi ház udvarán. A lángok károsították a közeli gázóra-szekrényt, és a kiömlő gáz is lángra kapott. A szolnoki hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két vízsugárral avatkoztak be, közben áramtalanították az épületet és a padlásra felhatolva átvizsgálták a tetőt, de ott égés nyomait nem tapasztalták. Az egység emellett az épületből egy gázpalackot is kivitt, és szellőztetést végzett. A beavatkozás idejére négy házból összesen tíz embernek kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát. A tűzzel érintett ingatlan lakója rokonoknál helyezkedett el, mert a szolgáltató kizárta az épületet a gázhálózatból.

Két személygépkocsi ütközött össze péntek délután Tiszakürt határában. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók mindkét gépjárművet áramtalanították, melyekben összesen három ember utazott. A helyszínre mentők is érkeztek.

Szivárgott egy gázpalack egy hétvégi ház előterében péntek este Törökszentmiklós külterületén. A helyi önkormányzati tűzoltók a palackot elvitték a ház közeléből és ott kiengedték belőle a maradék gázt.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő péntek este Cserkeszőlőn, a Szabó dűlőben. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók kiérkezésére a lakók kinyitották az ablakokat és elhagyták az épületet. Az egység az eredeti állapotok visszaállítását követően műszeres méréseket végzett, és a fürdőszobai gázüzemű vízmelegítő közelében kimutatta a mérgező gáz jelenlétét, ezért értesítette a gázszolgáltatót.

Részlegesen árokba csúszott és forgalmi akadályt képzett egy személyautó péntek este Jászberény és Farmos között. A jászberényi hivatásos tűzoltók drótkötéllel húzták ki az autót, amely nem károsodott.

Szemét izzott két fém konténerben szombat hajnalban a karcagi Széchenyi István sugárúton. A település hivatásos tűzoltói egy vízsugárral szüntették meg a problémát.

Összehordott szemét égett szombat délután a szolnoki Üteg utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral számolták fel a káreseményt.

Egy cukrászdában lévő hűtőszekrény gyulladt ki szombat este Szolnokon, a Baross utcában. A szolnoki hivatásos tűzoltók légzésvédelem mellett hatoltak be az üzletbe, és egy vízsugárral eloltották a tüzet. Az egység ezt követően ventillátorral átszellőztette a cukrászdát és átvizsgálta a felette lévő lakást, majd a hűtőt kivitte az épületből.

Parkoló autóra dőlt egy nagyméretű faág vasárnap délután Szolnokon, a Kolozsvári utcában. A szolnoki hivatásos tűzoltók kézi erővel távolították el a fát.

Elektromos bekötésre dőlt egy használaton kívüli fém villanyoszlop vasárnap délután Jászárokszálláson, az Ősz utcában. A város önkormányzati tűzoltói egy csörlő segítségével földre borították a póznát.

Árokba hajtott egy személygépkocsi tegnap délután a 4-es számú főúton, Szajol külterületén. Az autóban négyen utaztak, közülük egy ember önerőből nem tudott kiszállni a roncsból. A szolnoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet; majd a mentőkkel közösen, kézi erővel kiemelték a sérült nőt és biztosították a helyszínt.

Hulladék égett egy szemetes konténerben tegnap este a szolnoki Üteg utcában. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Fotó: Kunszentmárton HTP

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14