HELYI ÉRDEKEKNEK LEGMEGFELELŐBB NYOMVONALA LEHET AZ M4-ES KARCAGI ELKERÜLŐJÉNEK

A jelenlévő gazdák egyhangúlag támogatták a "Karcag 2020" munkanevet viselő új nyomvonal-tervezetet, amelyet ma Gazdafórum keretében ismertetett Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Mészáros János megyei főépítész Karcagon.

A tervek szerint a városhoz közelebb, biztonságosabb nyomvonalon épülne az M4-es főút Törökszentmiklós-Püspökladány közötti 65 km-es szakaszának karcagi elkerülője. Az új nyomvonal a lehető legjobban szolgálná a térség gazdaságfejlődését, a gazdák és az ott élő lakosok érdekeit.

Dr.Rádi Norbert megyei rendőr-főkapitány közlekedésbiztonsági szempontból is kedvezőnek minősítette az új nyomvonalat, Karcag belterületén kevesebb közlekedési baleset bekövetkeztével lehetne számolni.


Az ismertetett munkaanyagot a helyi gazdatársadalom egyhangúlag támogatta. Amennyiben a JNSZ Megyei Közgyűlés és Karcag Város Önkormányzatának képviselőtestülete következő ülésén támogatja a ma bemutatott elképzeléseket, úgy F.Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője, Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke és Szepesi Tibor, Karcag város polgármestere kezdeményezni fogják a Kormánynál az M4-es Karcagot érintő nyomvonalának helyi érdekeknek megfelelő módosítását.


Október 1-jéhez képest jelentős előrelépés történt az ügyben, ekkor kezdődtek ugyanis Karcagon egyeztetések politikai döntéshozók, minisztériumi képviselők, a NIF Zrt, az érintett megyei kormányhivatalok vezetőinek és építész, közlekedéspolitikai szakemberek és a helyi gazdák képviselőinek részvételével az M4 karcagi elkerülőjének ügyében.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14