Hírek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem történt. Az elmúlt napon a megye rendőrei egy személyt fogtak el az ellene érvényben lévő körözés alapján.  

A Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást indított járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 29 éves jánoshidai lakos ellen. A férfi 2020. október 24-én a kora hajnali órákban közlekedett személygépkocsival Szolnok belvárosában, amikor a rendőrjárőr intézkedés alá vonta. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, emellett megállapítást nyert, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ezért a további intézkedések megtétele végett előállították a Rendőrkapitányságra.

Szolnok belterületén közlekedett szintén ezen a napon, a reggeli órákban egy 47 éves helyi férfi személygépkocsival, amikor a Forgalomellenőrző Alosztály közlekedési járőrei intézkedés alá vonták. A járművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda ebben az esetben is pozitív értéket mutatott, ezért a vezetői engedélyét elvették.

Hasonló eset történt Törökszentmiklós belterületén is, ahol a rendőrök a délutáni órákban ellenőriztek egy személygépkocsival közlekedő 32 éves férfit. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért előállították a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra. Megállapítást nyert, hogy a tiszapüspöki férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, emellett a Szolnoki Járásbíróság a járművezetéstől eltiltotta, ezért a jogsértőt a meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették.

Mint az esetekből is kitűnik, a rendőrök napszaktól függetlenül kiszűrik az ittas járművezetőket. Kérjük, amennyiben gépkocsival közlekednek ne igyanak szeszes italt! Amennyiben az éjszakai órákban mégis alkoholt fogyasztanak, akkor gyalogosan, tömegközlekedéssel, taxival, esetleg egy családtagot vagy ismerőst megkérve oldják meg a hazajutásukat! Másnap csak akkor üljenek ismét a volán mögé, ha teljesen kijózanodtak, kipihenték magukat, azaz vezetésre ismét alkalmas állapotba kerülnek! Ezzel nemcsak önmagukra, hanem a többi közlekedőre is figyelemmel lesznek, és felelősségteljes viselkedésükkel nagyobb tragédiát előzhetnek meg!

 … hogy mindenki hazaérjen!  poloce.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14