Interjú Dobos László polgármesterrel a Karcagi Járásbíróság épületének ügyében

Polgármester Úr!   A napokban megjelent a Magyar Közlönyben az a  kormányhatározat, mely szerint  a Magyar Állam megvásárolja a Karcagi Járásbíróság épületét. Ezzel a kormányhatározattal kapcsolatban szeretnénk tájékoztatást kérni polgármester úrtól.


Dobos László:
Köszönöm az érdeklődést a Karcagi Járásbíróság épületével kapcsolatosan, melyről azt tudom elmondani, hogy a  Karcagi Járásbíróság állami tulajdonba kerülésével kapcsolatos rendelet  valóban a Magyar Közlöny 2020. évi  127. számában jelent meg,  hogy a Kormány a Karcagi Járásbíróság állami tulajdonú ingatlanban történő elhelyezéséről döntött, és ennek érdekében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közreműködésével gondoskodik az ingatlan tulajdonjogának,  egy független ingatlanforgalmi szakértő által meghatározott forgalmi értéken az állam javára történő megszerzéséről.
Ez azt jelenti, hogy a Magyar Állam a Karcag Városi Önkormányzat tulajdonában lévő épületet és a hozzá tartozó ingatlant megvásárolja Önkormányzatunktól. Reményeink szerint hamarosan egy új épülettel gazdagodik a város, szépül a főtér. Amennyiben újabb információkkal rendelkezünk az üggyel kapcsolatban, arról is be fogunk számolni.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14