Rendhagyó ballagási ünnepség

A Karcagi Nagykun Református Általános Iskola udvarán vette át a hetedikesektől ballagó tarisznyájukat a 61 végzős tanuló, a szülők is itt adhatták át virágaikat, majd a Református Nagytemplomban a rendhagyó ballagási ünnepségén Takácsné Csikós Anikó igazgatóhelyettes köszöntötte Nagytiszteletű Koncz Tibor esperes urat, az iskola fenntartó testületének képviselőjét, Nagytiszteletű Konczné Lehoczky Krisztina lelkész asszonyt, Szentesi Lajos főgondnok urat, Földváriné Simon Ilona igazgató asszonyt, a pedagógusokat, a szülőket, hozzátartozókat és ballagó diákokat.

A járványhelyzet miatt meghozott szigorító kormányrendelet ellenére a fenntartótestület és az iskolavezetése azon munkálkodott, hogyan tudná a ballagási ünnepséget méltó módon megszervezni és mindenki számára örömtelivé, maradandóvá tenni. A helyszín szempontjából erre kiválóan alkalmas ősi református templomunk, amely iskolánk dísztermeként is szolgál.  Ezt a lehetőséget kihasználva vagyunk most együtt. Élő műsorban nem gondolkodhattunk, ezért készítettünk egy ballagási videót, ami az eredeti templomi forgatókönyv alapján készült - tájékoztatat a jelenlévőket a műsorközlő, majd a 8. osztályos diákok képviselője, K. Nagy Veronika köszönt el a fenntartó testület elnökségétől és a pedagógusoktól.

Nt. Koncz Tibor esperes a fenntartó testület nevében, Földváriné Simon Ilona igazgató az iskolavezetés, a tantestület és a munkatársak nevében köszöntötte a ballagó 8. évfolyamot.

A ballagási emlék-videó megtekintése után díjak, elismerések átadása következett.

Márki Laura 8.b osztályos tanuló Jó tanuló, jó sportoló-díjat kapott Karcag Város Önkormányzatától példás tanulmányi és sportban kiemelkedő eredményeiért. A díj átadására az augusztus 20-ai városi ünnepség keretein belül kerül sor.

Alma-Mater díjat az iskola fenntartója alapította és adományozza minden évben azoknak a diákoknak, akik általános iskolai tanulmányaik során kiemelkedő tanulmányi munkáról tettek tanúbizonyságot, szorgalmuk példamutató. Az országos és megyei tanulmányi és sportversenyeken kiemelkedő eredményeket értek el, több alkalommal. Ebben a tanévben az Alma-Mater-díj kitüntetettjei a következő tanulók voltak: 8.a osztályból:  Décsei Dorka, Halter Ildikó Zita, Putyora Orsolya. A díjat Nt. Koncz Tibor esperes adta át.

A 8.b osztályból ugyanezt az elismerést vehette át: Bugán Lili, Faragó Dorka, Györfi-Szalay Zsófia, K. Nagy Veronika, Kovács Ágota Csenge.

 A Református Iskolánkért Emlékplakettet az iskola alapította és adományozza azoknak a tanulóknak, akik 8 év alatt jó tanulmányi eredményeikkel, magatartásukkal, kiemelkedő közösségi munkájukkal, öregbítették iskolánk hírnevét. Az elismerésben részesülő tanulók élen jártak a diákönkormányzat munkájában, az iskolai műsorok vállalásában, az énekkari munkában, és egyéb iskolai programok szervezésében és megtartásában. Iskolánkért Emlékplakettet a 8.a osztályból

Béres Kata, Csenda Tímea, Kiss Virág Barbara, Szabó Réka, Székely Lea kapta. A díjat Nt. Konczné Lehoczky Krisztina lelkész adta át, a 8.b osztályból pedig Bencsik Hanna Zsófia,Bite Gabriella, Dániel Emese, Laboncz Csenge, Magyar Donatella Gréta, Márki Laura, Nábrádi Nauzika vehette át ugyan ezt az elismerést.

A Kiváló Sportoló-díj azoknak a tanulóknak adományozható, akik a sportban élen járnak, kiemelkedő országos, regionális, megyei, városi eredményeket értek el. Ebben a tanévben a 8.a osztályból Dobó István, a 8.b osztályból Potornai Ádám Bálint tanulók vehették át a díjat Földváriné Simon Ilona igazgatótól, akitől jutalomkönyvet vehettek tanulmányi eredményükért, szorgalmukért, közösségi munkájukért a 8. a osztályból Besze János, Kardos Boglárka, Mándi Bianka, Németh László, Pandur Balázs, Rózsa Nikolett, Szabó Dávid, Szakáll Polett, a 8. b osztályból Karsai Ádám, Kovács Benedek, Mándoki Ádám, Mészáros Anina, Öreg Bence, Örlős Máté, Szegedi Sarolta Dóra. Az iskolában működő Csillagrózsa hagyományőrző néptánccsoport kiváló szóló táncosai - Kiss Virág Barbara, Putyora Orsolya, Szabó Réka, Szakáll Polett, Magyar Donatella Gréta,Nábrádi Nauzika, Öreg Bence okleveleket vehettek át Földváriné Simon Ilona igazgatótól.

A fenntartó Karcagi Református Egyházközség és egy, a gyülekezethez tartozó család adományából  8.a osztályból Szabó Réka és Veres Viktória tanulók középiskolai tanulmányait 60-60 ezer forint adománnyal támogatta, amit Nt. Konczné Lehoczky Krisztina lelkész adott át részükre.

Az iskola zászlójára szalagot kötött a búcsúzó 8. évfolyam nevében Kóti Kitti és Balog Levente. Ballagási rendezvény végén Nagytiszteletű Koncz Tibor esperes áldása, majd a Himnusz és záróének következett. A ballagásról készült TV felvétel június 12-én 20:30 tól lesz látható a Karcag Televízióban

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14